Liberalii susțin menținerea actualei cote a TVA. Drulă: Vom folosi toate mijloacele...

Liberalii susțin menținerea actualei cote a TVA. Drulă: Vom folosi toate mijloacele pentru a opri creșterea taxelor

0
DISTRIBUIȚI

PNL susține menținerea actualei cote a TVA, afirmă președintele liberalilor, Nicolae Ciucă. De asemenea, liberalii susțin reducerea cheltuielilor bugetare, reducerea evaziunii fiscale și măsurile fiscale pentru angajarea răspunderii guvernamentale anunțată de premierul Marcel Ciolacu.

„Subiectul care este de intreres major pentru toată lumea este cel al angajării răspunderii guvernamentale pe măsurile de reducere a cheltuielilor și măsurile fiscale. Am avut discuții și am prezentat elementele fundamentale pe care PNL le-a susținut și continuă să le susțină pentru angajarea acestei răspunderi. Elementele fundamentale sunt trei, anume reducerea cheltuielilor bugetare, reducerea evaziunii fiscale și măsurile fiscale”, spune Nicolae Ciucă.

El precizează că, complementar, PNL „a susținut și contină să susțină menținerea cotei unice de impozitare, va continua să susțină întreprinzătorii privați, mediul economic, tot ceea ce înseamnă investiții prin menținerea cotei de impozitare la dividente la 8%”.

„De asemenea, PNL susține menținerea actualei cote la TVA și susținem ca la nivelul întregii structuri guvernamentale să fie identificate acele măsuri prin care marile companii să plătească impozit pe profitul realizat în țara noastră. De asemenea, susținem ca la nivelul profesiilor liberale și a PFA să se impună un plafon pentru CASS”, adaugă liderul PNL.

El precizează că PNL propune un pachet pentru a stimula creșterea economică.

„Am discutat cu toți cei care au cunoaștere în domeniul economic, bugetar-fiscal, că dincolo de aceste măsuri avem nevoie de un alt pachet prin care să susținem măsuri de investiții, de creștere economică în țara noastră. Sunt trei linii pe care putem să lșe abordăm – facilități fiscale, facilități pentru utilități și ajutor de stat personalizat pentru investițiile care depășesc suma de 50 de milioane de euro”, afirmă Ciucă.

El precizează că luni va avea loc o ședință a coaliției de guvernare.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat și măsurile de echilibrare fiscală.

Drulă: Vom folosi toate mijloacele pentru a opri creșterea taxelor, inclusiv moțiunea de cenzură

Oprirea creșterii taxelor va fi prioritatea USR în noua sesiune parlamentară, afirmă Cătălin Drulă, președintele USR.


El anunță că USR va depune moțiune de cenzură dacă Guvernul Ciolacu va crește taxele.

„Prioritatea noastră principală va fi să luptăm împotriva creșterii abuzive a taxelor pe care vor să o facă cei de la PSD și remorca lor PNL. Am văzut în ultimele luni că România a ajuns să aibă tragedie după tragedie. Plătim taxe unui stat care nu își mai asigură funcțiunile de bază, să ne asigure siguranță, încredere, un sistem de sănătate în care să putem fi tratați, un sistem de control care să nu permită bombe cu GPL ale potentaților de partid”, a declarat Cătălin Drulă.

El afirmă că premierul Marcel Ciolacu „nu a implementat niciuna dintre reformele și restructurările pe care le-a promis și e tot mai evident că nu va tăia risipa din banii statului”.

„În vreme ce țara arde, Marcel Ciolacu se ține doar de vorbe. Până astăzi, la aproape trei luni de la preluarea mandatului, nicio cheltuială inutilă a statului, niciun fir de păr în administrația publică și zecile și miile de sinecuri nu au fost atinse. Nu a fost restructurat nimic. Nu a fost dat afară niciun îmbuibat de partid pus pe 10.000 de euro, 12.000 de euro pe lună. Ba mai mult, doar acum o lună voiau să trimită la Teheran și la Moscova, cu 10.000 de euro pe lună, niște reprezentanți speciali ai clientelei de partid. Și aceste exemple continuă și le vedem în fiecare zi de risipă și de jaf de la buget”, a mai spus Cătălin Drulă.

El anunță că USR va depune moțiune de cenzură dacă Guvernul Ciolacu va crește taxele, deoarece „problemele economice ale României nu pot fi rezolvate printr-o sărăcire și mai mare a românilor”.

„Dacă premierul Marcel Ciolacu își va asuma răspunderea pe creșterea taxelor, vom depune moțiune de cenzură, ca să se vadă cine este alături de un guvern care lovește economia românească într-un moment în care firmelor le este greu. Avem un record de firme desființate, 19.000 în primele șase luni ale lui 2023. Acesta este rezultatul guvernării pesediste PSD-PNL. Trebuie să reducem taxele, nu să le creștem, în primul rând taxele pe muncă. România are printre cele mai mari taxări ale muncii din Europa. În felul acesta lăsăm mai mulți bani oamenilor să facă față celor mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani și asigurăm finanțare pentru firme ca să creștem producția de bunuri și servicii în România”, a conchis președintele USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.