Ministrul maghiar de Externe, la Timișoara: Îi somez pe austrieci să fie...

Ministrul maghiar de Externe, la Timișoara: Îi somez pe austrieci să fie de acord cu aderarea României la Schengen

2
DISTRIBUIȚI

„Îi invit politicos, să nu zic că îi somez pe prietenii noștri austrieci, ca în această toamnă să nu blocheze din nou, ci să fie de acord cu aderarea prietenilor noștri români la Spațiul Schengen”, spune ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó.

„Îi invit politicos, să nu zic că îi somez pe prietenii noștri austrieci ca în această toamnă să nu blocheze din nou, ci să fie de acord cu aderarea prietenilor noștri români la Spațiul Schengen”, a spus Péter Szijjártó, aflat la Timișoara pentru o întâlnire cu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

El afirmă că interesul național al Ungariei este ca România să adere la Spațiul Schengen în acest an.

„De la acel moment vom avea 10 noi puncte de trecere a frontierei și nu vom avea timp de așteptare nicăieri de-a lungul graniței dintre cele două țări.


(…) Sperăm că decizia din această toamnă referitor la aderarea României la Schengen se va baza pe fapte reale”, adaugă ministrul de externe al Ungariei.

2 COMENTARII

  1. Normal ca este interesul national al Ungariei sa adere Romania la Schengen : Transilvania o sa ajunga sub influenta politica directa de la Budapesta ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.