Muzeul Banatului a fost gazda unui important eveniment organizat de European Museum...

Muzeul Banatului a fost gazda unui important eveniment organizat de European Museum Academy

0
DISTRIBUIȚI

Zilele trecute, Muzeul Muzeul Național al Banatului din Timișoara a fost gazda unui eveniment organizat sub egida European Museum Academy, o organizație nonguvernamentală și-a propus încurajarea practicilor inovatoare în muzee, promovarea dialogului cultural și a schimbului de experiențe la nivel european.

Evenimentul a reunit 100 de participanți din 26 de țări, reprezentând muzee de renume la nivel mondial.


Timp de trei zile, au fost ținute discursuri, prezentări ale celor mai recente inovații și tendințe în lumea muzeelor, vizionări de filmulețe și ateliere tematice și a fost răsplătită excelența în domeniu prin intermediul premiilor Muzeelor de Artă, DASA și Luigi Micheletti de către un juriu alcătuit din personalități de seamă ale lumii muzeale din întreaga Europă.

Premiul DASA a fost câștigat de Hungarian Money Museum and Visitor Centre din Budapesta, câștigător al  premiului Luigi Micheletti a fost FLUGT Refugee Museum of Denmark, Oksbøl din Danemarca iar Premiul Muzeelor de Artă a fost acordat pentru S.M.A.K. Communal Museum for Contemporary Art, Ghent din Belgia, câștigătorii fiind selectați dintre mai mulți finaliști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.