„Pescobar”, luat în vizor de Protecția Consumatorilor și la Timișoara. Taverna Racilor,...

„Pescobar”, luat în vizor de Protecția Consumatorilor și la Timișoara. Taverna Racilor, închisă temporar (foto)

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1051533652">

Inspectorii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Vest au dispus închiderea temporară, până la remedierea neregulilor constatate, a restaurantului Taverna Racilor din Timișoara. Lanțul de restaurante a fost în ultimele zile în vizorul inspectorilor, până acum fiind închise alte două localuri, în București și Snagov au fost închise.

Restaurantul deschis în vara acestui an nu are încă autorizație de funcționare de la primărie, iar în urma controlului inspectorii au descoperit 271 de materii prime (pește, fructe de mare) neconforme, mai exact lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele cu data limită de consum depășită.

„Parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, in lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizatia sanitar-veterinara și pentru siguranta alimentelor in condițiile de temperatură de refrigerare (toate produsele fiind congelate). Nu se respectă vecinătățile în spațiile de depozitare, ouăle nu erau curățate și dezinfectare corespunzător, prezentand urme biologice. Întreg spațiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător (insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă. Nu se respecta condițiile de păstrare-depozitare recomandate de producător. Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice și impurități în conținut”, a comunicat CRPC Vest.

În urma controlului au fost aplicate două sancțiuni contraventionale (un avertisment și o amendă de 15.000 de lei), fiind dispusă și oprirea temporară a serviciilor până la remedierea neregulilor, plus „oprire definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman al produselor neconforme”.

1 COMENTARIU

  1. Peste tot sunt nereguli . Daca i ar cauta pe toti sigur gasesc cate ceva. Interesant ca la celelealte resturante de peste unde aprovizionarea se face din supermarket uri cu masinile personale si nici de cum cu masini frigo la temperatura – 16 -18grade, nu i a cautat nimeni.
    De altfel m am nimerit intr o zi in parcarea unui restaurant celebru din C Lipovei unde se descarca peste de Dunare adus, asa cum s-a putut, dar in nici un caz cu masina frigo la – multe grade.
    Vrem sa fie verificati toti, dar ma rog unii care dau mese protocol pe ici pe colo sigur o sa fie in regula….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.