Peste 400 de amenzi în weekend, pe șoselele din Caraș-Severin. Nu au...

Peste 400 de amenzi în weekend, pe șoselele din Caraș-Severin. Nu au scăpat nici bicliștii sau pietonii

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

În weekendul trecut, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au acționat pe raza întregului județ Caraș-Severin, „în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 400 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat normele rutiere în vigoare.


Ca măsură complementară, au fost reținute 21 de permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare”, conform IPJ Caraș-Severin.

Mai exact, pentru abaterile constatate în perioada menționată, polițiștii au aplicat 440 de sancțiuni contravenționale, dintre care 154 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Totodată, 34 de bicicliști și 24 de pietoni au depistați în timp ce încălcau prevederile legale, fiind sancționați contravențional. Din fericire, în acest sfârșit de săptămână nu fost înregistrate accidente rutiere grave pe drumurile publice din Caraș-Severin.

„De asemenea, 43 de persoane au fost testate cu privire la consumul de substanțe psihoactive. În urma acestor testări, dar și a celor privind consumul de băuturi alcoolice, au fost constatate șase infracțiuni la regimul rutier, patru privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive. Alte două infracțiuni au fost constatate pe linia conducerii unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.