Penalty irosit de lider şi doi alb-violeţi la spital, în egalul dintre...

Penalty irosit de lider şi doi alb-violeţi la spital, în egalul dintre Poli şi FC Bihor. Pantilimon a răbufnit: „Nu cred că putem fi trataţi aşa”

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara a remizat azi în runda a 4-a a Ligii 3 în ceea ce poate fi derby-ul Seriei 8, cu FC Bihor, nume de care sunt legate multe dueluri la nivel superior. A fost 1-1 după un meci plin de evenimente, multe neplăcute pentru gazde, care au suferit noi accidentări. Murariu şi Curescu au ajuns la spital după faza din care oaspeţii au egalat. La final, managerul general Costel Pantilimon a acuzat arbitrajul, care a inventat un penalty irosit însă de oaspeţii care erau lideri fără gol încasat până azi.

„Electrica” a fost mai solicitată ca de obicei, poate şi pentru că meciul suna ca unul mai degrabă de „A” sau „B”, cele două nume importante din vestul ţării fiind de obicei implicate în lupte mai importante. Mai mult, timişorenii veneau şi după victoria cu Socodorul, una categorică (scor 3-0). Pe lângă cei circa o mie de fani polişti, la meci au sosit şi o duzină de susţinători oaspeţi. Imagine mai rară acasă pentru timişoreni în acest sezon de „C”, „brigada” vizitatorilor traversând gazonul în lipsa unui culoar clar pentru galeria adversă.

Pe teren, mai tinerii polişti au arătat mult curaj, mai ales că în dimineaţa partidei Paul Codrea mai primise o veste rea, principalul marcator, David Popa, a acuzat o enterocolită şi s-a alăturat liste indisponibililor. După un sfert de oră s-a accidentat şi fundaşul Cosmin Huminic, abia revenit după o lungă absenţă, şi prima mişcare tactică era deja irosită pentru gazde. Chiar şi aşa oaspeţii au fost departe de „balaurul” care se anunţa. Moga a trimis în minutul 26 o lovitură de cap pe lângă vinclul din dreapta lui Murariu, apoi în minutul 34 bihorenii au primit cadou o lovitură de pedeapsă. Vlaicu, primul la minge, a degajat balonul în piciorul lui Gunie, ambii jucători s-au prăbuşit din contră şi „centralul” Mihai Motan, bine poziţionat, a indicat punctul cu var. Poli a avut apoi şi puţin noroc, căci Sorian a trimis pe lângă stâlpul din dreapta portarului, în aut, şi scorul a rămas „corect”. După aceste momente Bocşan şi Marincu, ultimul cu ajutorul devierii adversarului Farcaş, au fost aproape de deschiderea scorului, dar a rămas scor „alb” şi pentru pauză.

Repriza a doua a început şi ea cu destul echilibru. Mai mult, în minutul 60, Curescu a pătruns excelent în banda dreaptă, a centrat pe jos la Paşcalău, care a trimis la rândul său în faţa porţii, de unde Marincu a deviat sub bară pentru 1-0 şi a declanşat bucuria alb-violeţilor.

Îngrijorare la egalare: Murariu şi Curescu, la spital

A urmat apoi un moment de dublă sau triplă panică pentru amfitrioni în minutul 72. Nou intratul Ban l-a împins pe Prună, nu s-a dictat fault, şi primul a centrat ideal în continuare la colţul lung, acolo unde Murariu a ratat conexiunea cu mingea şi l-a lovit rău pe colegul Curescu, de care s-a şi accidentat la rândul său, asta în timp ce Bactăr a reluat cu capul în plasă pentru 1-1.

Ambii jucători ai gazdelor au rămas întinşi pe gazon, în timp ce starea lui Robert Curescu a cauzat griji serioase. Tânărul fundaş dreapta şi-a revenit cu greu şi atât el, cât şi Murariu, au fost înlocuiţi şi transportaţi în ambulanţă. Cei doi au fost transportați apoi de urgență la spital. Conform clubului starea lor a fost destul de gravă dar au fost stabilizați în ambulanță.

Jucătorii lui Poli au resimţit parcă acest moment şi au făcut uşor pasul în spate, în timp ce Bihorul a presat tot mai mult. Pe final înlocuitorul dintre buturi, Robert Mikloş a avut câteva intervenţii cheie la şuturi foarte bune, atât din apropiere, cât şi de la distanţă, compensând o singură ezitare avută. Poli nu a cedat însă de tot iniţiativa şi în minutul 90 Pureca a trimis puţin peste transversală.

Robert Curescu, în stare mai gravă după lovitura primită în zona capului

Rezultatul final a părut unul echitabil per total. Bihorul a acumulat 10 puncte şi e lider autoritar, în timp ce Poli are jumătate din această zestre şi se află momentan pe 6. În etapa următoare alb-violeţii joacă la Periam, cu ultima clasată.

Politehnica: Murariu (76, Mikloş) – Curescu (76, D. Roşu), Bocșan, Huminic (19, Vlaicu), Taub – Prună, Pureca, Rotariu – Pașcalău (66, S. Avramescu), Olariu, Marincu (66, D. Ciurel). Antrenor: Paul Codrea.

FC Bihor: Pînzariu – C Jurj, Bactăr, Farcaș cpt, Stoian – Gunie, Sorian (46, S. Jurj) – Vasile (66, B. Vasile), Moga (66, Chindlea), Chitaș (46, D. Ban) – Hosu. Antrenor: Florin Farcaş.

„Pentru noi dimineaţa nu a început bine, m-am trezit cu mesaj de la David Popa că nu poate să joace, că e bolnav, are un virus.


După care începe meciul, după 10-15 minute se accidentează Huminic, după care vine un penalty care după părerea noastră a fost uşor acordat. Spre norocul nostrul l-au ratat. Mai avem nevoie şi de şansă, că prea au fost multe ghinioane în ultima perioadă. Cu toate astea, spiritul de luptă al băieţilor m-a încântat, m-a mulţumit pe deplin, am strâns rândurile cei care am fost disponibili. Toată lumea, juniori şi seniori, am luptat şi e până la urmă un punct meritat şi până la urmă suntem prima echipă care dă gol Bihorului până acum n-a luat niciun gol în campionat… cumba problemele îţi dau şi soluţiile, mă bucur să aflu că jucătorii sunt disponibili, joacă pe orice poziţie, îşi ajută echipa”, a declarat Paul Codrea, „principalul” alb-violeţilor.

„Un joc destul de bun făcut de ambele echipe. Timişoara – o echipă tânără, o echipă în creştere, cu potenţial. Noi – o echipă care am venit cu gândul să câştigăm. Sigur, am început puţin crispaţi, dar per ansamblul jocului am avut consitenţă şi calitate, ne-am creat foarte multe ocazii. Nu am reuşit să înscriem, dacă eram mai atenţi şi mai inspiraţi, mai ales la faza penalty-ului, era joc decisiv acolo dai gol se schimbă jocul. Noi per total suntem mulţumiţi mai ales în repriza a doua am prestat un joc bun, creând presiune pe adversar, ocazii. Mergem mai departe. Oricum am întâlnit o echipă Timişoara frumoasă, cu un public extraordinar şi sigur că şi asta a ţinut ca jocul să fie mai consistent şi mai calitativ…”, a spus Florin Farcaş, antrenorul principal al lui FC Bihor. Bihorenii sunt preocupaţi în această perioadă şi de amenjarea arenei „Iuliu Bodola” cu o nocturnă închiriată pentru jocurile tari din grupa de Cupă.

Pantilimon: „Nu e făcut ca cineva anume să aibă prioritate”

„Noi creştem de la joc la joc, dorinţă există, sunt mulţi jucători buni în echipa noastră. Jucători de mare perspectivă. Îmi pare rău că nu am avut toată echipa validă, am venit după un meci bun acasă cu Socodorul şi am avut deja trei absenţe, azi ne-au mai dispărut doi dintr-un foc. Sunt curios să văd după investigaţii, în cazul lui Huminic. Îmi pare rău de ceea ce s-a întâmplat cu Murariu şi Curescu. Acolo a fost un pic o chestie şocantă pentru toată lumea. Am înţeles că în momentul de faţă e sub mai multe investigaţii Curescu, el ar fi o problemă mai serioasă. Ce pot să spun e că îi felicit pe băieţi, pe toţi, felicit stafful, pentru că într-adevăr a dat dovadă de caracter. A fost un meci cu multă dăruire, cu multă suferinţă, au fost momente când au ştiut să şi sufere, ceea ce mă bucură, că arată spiritul Politehnicii, arată că e clar că toţi s-au adaptat în momentul de faţă şi ştiu ce înseamnă această emblemă”, a spus Costel Pantilimon despre joc.

Conducătorul alb-violeţilor a fost altfel virulent cu prestaţia arbitrilor, mai ales după ce a urmărit imediat după meci reluările cu fazele-cheie: „M-am uitat, de sus mi s-a părut că nu a fost (n.r. penalty) şi-mi menţin părerea, am mai zis-o, din punctul meu de vedere cred că ar trebui ca toţi să-şi dea seama că fotbalul se joacă pe teren. Nu e făcut ca cineva anume să aibă prioritate în o anumită promovare sau anumit joc, cred că toată lumea trebuie să înţeleagă că suntem în anul 2023, când fotbalul se joacă doar pe teren. Cum noi facem sacrificii ca şi echipă, aşa toată lumea, şi cei din arbitraj, ar trebui să aibă foarte mare respect faţă de acest club. Am avut un moment iarăşi cheie la meciul cu Buziaş, azi iar un moment cheie, simt cumva că suntem atraşi în acest malaxor pe care nu mi-l doresc să-l bifez, pentru că nu-mi place ce văd. Am o echipă tânără, am un staff tânăr şi avem nevoie de toate resursele, avem nevoie de respect din partea tuturor. Cred că toată lumea ştie ce înseamnă brandul Timişoara şi nu cred că putem fi trataţi aşa, cu uşurinţă, lumea trebuie să se gândească de zece ori înainte de a lua o decizie, ceea ce ar trebui să pună pe toată lumea pe gânduri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.