Polițistul prins în timp ce vindea droguri îmbrăcat în uniformă făcea parte...

Polițistul prins în timp ce vindea droguri îmbrăcat în uniformă făcea parte dintr-o rețea de traficanți. Cum acționa gruparea

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii BCCO și procurorii DIICOT au făcut 29 de percheziții domiciliare în municipiul Brașov și comuna Cristian, în două cauze având ca obiect comiterea infracțiunilor de trafic de droguri și efectuarea, fără de drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Din această rețea făcea parte și tânărul polițist prins în timp ce vindea cocaină.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii și procurorii au stabilit modalitățile de operare a persoanelor bănuite.

Una dintre acestea prezintă un element de noutate, în sensul că suspecții foloseau o aplicație tip chat, în cadrul căreia a fost creat un grup dedicat persoanelor care doreau să achiziționeze, respectiv să comercializeze droguri de risc și de mare risc.


Metoda folosită este cunoscută sub denumirea de „dead drop” și este răspândită în general în rândul tinerilor.

Cel de-al doilea mod de operare este cunoscut și folosit în mod curent, o parte dintre persoanele bănuite, lideri informali în rândul tinerilor, având un ascendent moral asupra acestora, au recrutat un număr însemnat de consumatori, precum și mai multe persoane, care îi sprijineau în activitățile de vânzare a drogurilor, pentru a încerca să facă, pe cât posibil, cât mai dificilă activitatea polițiștilor.

În urma perchezițiilor, polițiștii și procurorii au descoperit și ridicat 25 de grame de cocaină, precum și 12.400 lei.

În baza mandatelor de aducere, la sediul DIICOT Brașov au fost duse 14 persoane bănuite, cu vârste între 19 și 45 de ani, în vederea audierii și luării măsurilor legale care se impun, 10 persoane fiind reținute pentru 24 ore într-un centru de reținere și arestare preventivă.

În cursul zilei de vineri, 8 dintre acestea urmează a fi prezentate instanței cu propunere arestare preventivă.

Una dintre persoanele vizate a deținut calitatea de polițist. „Referitor la acesta, facem precizarea că, la data de 5 septembrie a.c., consiliul de disciplină din cadrul IPJ Brașov a dispus decizia destituirii din funcție a celui în cauză, pentru abateri disciplinare, prevăzute de Statutul polițistului. Decizia de destituire din funcție i-a fost adusă la cunosțință acestuia, la data de 7 septembrie a.c.”, arată polițiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.