Precipitaţiile au făcut ravagii în vestul ţării: apa a intrat în mai...

Precipitaţiile au făcut ravagii în vestul ţării: apa a intrat în mai multe curţi şi locuinţe (foto)

0
DISTRIBUIȚI

Pompierii din judeţul Hunedoara au avut o noapte încărcată după ce aversele au cauzat probleme în special în Petrila şi Petroşani. Mai multe gospodării, pivniţe şi case au fost inundate. De asemenea un pom a căzut pe o conductă de gaze şi a fost nevoie de ridicarea capacităţii operaţionale.

„Pompierii Detașamentului Petroșani împreună cu SVSU Petrila acționează pentru remedierea situațiilor de urgență semnalate în Petroșani și Petrila, ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice prognozate. Pentru optimizarea timpului de răspuns, în cadrul Detașamentului Petroșani a fost ridicată capacitatea operațională, fiind totodată, mobilizate în sprijin, forțe și mijloace de la Detașamentele din Hunedoara și Deva”, a informat ISU Hunedoara.

Prin apel de urgenţă salvatorii au fost solicitaţi ieri seară cu precădere în Petrila, unde pe str. Burdesti, mai multe curți au fost inundate. Strada Jiet a fost şi ea inundată. Apa a ajuns într-o curte și într-un garaj ale unei gospodării. Pe str. Biraoni a fost raportată o pivniță inundată. Iar în zona Lonea o locuinţă a avut de suferit de pe urma apelor. Curţi inundate au fost şi pe str. Progresului, tot din Petrila, şi str. Maleea, din Petroşani. Tot în Petroşani o salcie a căzut pe conducta de gaze iar pe str.


Aviatorilor un apartament a fost inundat.

Ieri, mai devreme, pompierii au fost solicitaţi în judeţul Hunedoara din motive similare.

Reamintim că în zona de munte a județului Hunedoara a fost cod portocaliu de averse torențiale până la 3 dimineaţa. De asemenea, a fost emisă și o Avertizare Hidrologică care a vizat în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale care era valabilă până azi la ora 9.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.