Război în Ucraina, ziua 569. Un oficial de la Kiev anunţă înteţirea...

Război în Ucraina, ziua 569. Un oficial de la Kiev anunţă înteţirea atacurilor cu drone asupra navelor ruseşti

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1818754303">
Foto: arhivă

Ucraina va putea efectua mai multe atacuri asupra navelor rusești, a declarat pentru Reuters un ministru ucrainean care a jucat un rol cheie în construirea industriei de drone din țară.

„Vor fi mai multe drone, mai multe atacuri și mai puține nave rusești. Asta este sigur”, a declarat ministrul pentru Transformare Digitală, Mykhailo Fedorov, într-un interviu acordat vineri, răspunzând la o întrebare despre recentele atacuri din apropierea Crimeei.

Fedorov a mai spus că producția de drone din Ucraina a crescut de peste 100 de ori în 2023 față de anul trecut: „Cred că va fi o creștere de 120 până la 140 de ori până la sfârșitul acestui an, dacă îl comparăm cu cel precedent”.

Potrivit ministrului, Ucraina testează sisteme de inteligență artificială care pot localiza ținte aflate la câțiva kilometri distanță și pot ghida dronele către acestea chiar dacă comunicațiile externe sunt întrerupte de măsurile de război electronic.

Săptămâna aceasta, Ucraina a efectuat mai multe atacuri cu ajutorul dronelor maritime și al rachetelor asupra flotei rusești din Marea Neagră, în interiorul și în jurul peninsulei Crimeea, care a fost anexată de Rusia de la Ucraina în 2014.

Ucraina a revendicat recent responsabilitatea pentru atacurile din Crimeea, după ce anterior nu confirmase în mod direct implicarea în exploziile asupra unor obiective militare din zonă.

Rusia a recunoscut un atac cu rachete ucrainene care a avariat o navă de război și un submarin în această săptămână, dar afirmă că a respins toate atacurile cu drone maritime.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.