Război în Ucraina, ziua 579. Porturile de pe Dunăre, din nou atacate....

Război în Ucraina, ziua 579. Porturile de pe Dunăre, din nou atacate. Comandatul Flotei Rusiei din Marea Neagră ar fi fost ucis

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Un atac aerian al rușilor, care a avut loc în noaptea de luni spre marți, a lovit mai multe elemente de infrastructură portuară pe malul ucrainean al Dunării. Cel puțin două persoane au fost rănite și zeci de mașini au fost avariate, au anunțat ucrainenii, potrivit Reuters.

Cel puțin două persoane au fost rănite și zeci de mașini au fost avariate, au anunțat ucrainenii, potrivit Reuters.

Atacul a vizat mai multe obiective din regiunea Odesa, inclusiv portul Ismail. Oleh Kiper, guvernatorul regiunii, susține că au fost lovite o clădire, mai multe spații de depozitare și peste 30 de camioane și autoturisme

Drone au căzut și la Orlovka, localitatea ucraineană aflată la zeci de metri de orașul Isaccea. Vama românească a fost închisă, iar bacurile care leagă cele două maluri ale Dunării au fost trase la mal. Traficul rutier între România și Ucraina prin punctul Orlovka a fost deviat pe la Galați.

Armata ucraineană a anunțat că a doborât 26 din cele 38 de drone de atac lansate noaptea trecută de ruși.

Moscova și-a intensificat atacurile aeriene asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre, inclusiv Ismail și Reni, după ce a renunțat la acordul privind tranzitul cerealelor prin Marea Neagră.

Forțele speciale ucrainene au declarat că l-au ucis pe principalul amiral al Moscovei în Crimeea, împreună cu alți 33 de ofițeri, în atacul cu rachete de săptămâna trecută asupra sediului central al Flotei ruse a Mării Negre din portul Sevastopol, potrivit Reuters.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns când i-a fost solicitat de către Reuters să confirme sau să infirme că amiralul Viktor Sokolov, comandantul Flotei Mării Negre și unul dintre cei mai înalți ofițeri de marină ai Rusiei, a fost ucis.

Cu toate acestea, autoritățile instalate de Moscova la Sevastopol luau măsuri suplimentare pentru a face față atacurilor sporite ale Ucrainei asupra Crimeei, o regiune critică ce oferă o platformă de unde Rusia a lansat multe dintre atacurile sale aeriene asupra Ucrainei în războiul care durează de 19 luni.

Dacă se confirmă, uciderea lui Sokolov ar fi una dintre cele mai semnificative lovituri ale Kievului asupra Crimeei, pe care Rusia a confiscat-o și anexat-o de la Ucraina în 2014.

„După lovitura asupra sediului Flotei ruse a Mării Negre, 34 de ofițeri au murit, inclusiv comandantul Flotei ruse a Mării Negre.


Alți 105 ocupanți au fost răniți. Clădirea sediului nu poate fi restaurată”, au declarat forțele speciale ucrainene pe aplicația de mesagerie Telegram.

Nu a fost clar cum au numărat forțele speciale ucrainene morții și răniții în urma atacului.

Reuters nu a putut verifica în mod independent raportul. Fiecare parte a exagerat uneori pierderile inamicului în război și spune puține lucruri despre propriile pierderi.

Într-o declarație după atac, Ministerul rus al Apărării a declarat că un militar a fost dat dispărut, revizuind o declarație anterioară potrivit căreia bărbatul a fost ucis. Apărarea aeriană a doborât cinci rachete, a precizat ministerul.

Ucraina și-a intensificat atacurile în Marea Neagră și în Peninsula Crimeea și a început să folosească rachete pe lângă dronele de asalt. Kievul a declarat că distrugerea flotei rusești din Marea Neagră ar accelera semnificativ sfârșitul războiului.

La începutul acestei luni, Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina a atacat un șantier naval din Marea Neagră cu 10 rachete de croazieră.

Ca un posibil indiciu al gravității recentelor atacuri ucrainene asupra Sevastopolului, guvernatorul orașului, instalat de Rusia, a organizat luni o întâlnire pentru a elabora sisteme mai bune de apărare și de avertizare a atacurilor pentru oraș.

„Înțelegem că am trecut într-o nouă situație care necesită un răspuns sistemic”, au citat agențiile rusești că guvernatorul Mihail Razvozhayev a declarat guvernului său.

„Anterior, noi și armata noastră ne-am confruntat cu atacuri din partea unor vehicule fără pilot … Acum totul s-a schimbat și trebuie să fim pregătiți pentru acest tip de amenințare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.