Război în Ucraina, ziua 581. Atac masiv al ruşilor în sudul ţării....

Război în Ucraina, ziua 581. Atac masiv al ruşilor în sudul ţării. Zeci de drone au fost doborâte de apărarea antieriană

0
DISTRIBUIȚI
Foto: REUTERS/Gleb Garanich (arhivă)

Apărarea antiaeriană ucraineană a distrus, miercuri seara, peste 30 de drone în timpul unui atac rusesc în regiunile Odesa și Mikolaiv, în sudul țării

Forțele rusești vizează în mod regulat regiunile Odessa și Mikolaiv de la Marea Neagră, unde se află infrastructura portuară vitală pentru comerțul maritim.

„Noaptea trecută, au fost lansate mai multe drone de atac” în aceste regiuni, a declarat Natalya Gumenyuk, purtătoarea de cuvânt a comandamentului de sud al armatei ucrainene, referindu-se la „un atac masiv”, potrivit AFP.

„Cu toate acestea, activitatea apărării antiaeriene a fost destul de eficientă.


Peste 30 de drone au fost distruse. Estimări mai precise vor fi furnizate de forțele aeriene”, a adăugat ea.

„Inamicul nu încetează să atace, nu oprește presiunea și căutarea de noi tactici, în special cu ajutorul atacurilor masive”, a declarat Natalya Gumenyuk.

Forțele ruse vizează în mod regulat această regiune din sudul Ucrainei cu vedere la Marea Neagră, unde infrastructura portuară este vitală pentru comerțul maritim. Numărul de atacuri a crescut de la abandonarea, în iulie, a acordului privind politica externă și de securitate comună (PESC) a UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.