Război în Ucraina, ziua 583. Populaţia din Tulcea şi Galaţi, alertată după...

Război în Ucraina, ziua 583. Populaţia din Tulcea şi Galaţi, alertată după ce o dronă ar fi pătruns pe teritoriul României

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați. Populația din Tulcea și Galați a fost prealertată.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, în noaptea de vineri spre sâmbătă, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina.

„În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană și a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din Județele Tulcea și Galați. Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați”, informează MApN.

Ca urmare a acestui fapt, forțe ale ISU, Poliției și Poliției de Frontieră au fost redirecționate către zonele din proximitatea municipiului Galați unde au fost înregistrate semnalele radar de la ținta respectivă.

„Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spațiul aerian pe teritoriul național.


Căutările vor continua și în cursul acestei zile (sâmbătă – n.r.)”, potrivit MApN.

La ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.

Sit din vestul Ucrainei, atacat de ruşi

Autoritățile din regiunea Vinnytsya, în vestul Ucrainei, au ordonat sâmbătă dimineața evacuarea, spunând că un sit de infrastructură a fost atacat de ruși, relatează Reuters.

„În acest moment nu este nevoie de o evacuare generală, în afară de zona imediată din jurul locului lovit”, a declarat Vasyl Polishchuk, șeful administrației orașului Kalynivka, potrivit site-ului orașului.

Acesta nu a precizat ce țintă a fost lovită sau ce armă a fost folosită.

Guvernatorul regional Serhiy Borzov raportase că a fost lovită o locație de infrastructură „nespecificată”, un termen pe care oficialii ucraineni îl folosesc uneori pentru a se referi la instalații implicate în producția de energie sau alte industrii.

Rapoarte anterioare au declarat că dronele au operat în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.