Razii de weekend ale polițiștilor arădeni, la limita cu județele învecinate. Peste...

Razii de weekend ale polițiștilor arădeni, la limita cu județele învecinate. Peste 200 de amenzi

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Polițiștii arădeni desfășoară în acest weekend ample acțiuni „pe șoselele intens circulate și în zonele cu risc rutier ridicat, pentru impunerea respectării legislației rutiere. Totodată, activitățile se desfășoară și pentru impunerea respectării legislației privind ordinea și liniștea publică și descurajarea fenomenului infracțional”.

În cadrul acestor acțiuni, polițiștii Serviciului Rutier din IPJ Arad au desfășurat activități în filtre amplasate la limită cu județele limitrofe: Bihor, Timiș, Hunedoara.

Activitățile au avut următoarele rezultate:

• 591 de persoane verificate, dintre care 301 testate cu dispozitivele DrugTest și alcooltest;
• 338 de autoturisme verificate;
• 223 de sancțiuni contravenționale aplicate, în valoare totală de aproximativ 90.000 de lei.


Dintre acestea, 197 pentru nerespectarea legislației rutiere, iar 71 pentru nerespectarea vitezei legale de deplasare. Au fost reținute 12 permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare;
• 32 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea legislației privind ordinea și liniștea publică.

„În cadrul activităților, au fost întocmite 11 dosare penale, dintre care nouă la regimul circulației rutiere: cinci pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, trei pentru conducerea vehiculelor sub influența substanțelor psihoactive și una pentru conducerea vehiculelor fără permis de conducere. Aceste activități au avut și o componentă preventivă, participanților la trafic fiindu-le prezentate urmările nerespectării legislației, atât din punct de vedere legal cât și al efectelor pe termen lung asupra sănătății și vieții. 317 persoane au fost consiliate. Una din principalele teme prezentate șoferilor a fost modificarea legislativă conform căreia, conducătorii de autovehicule fără permis, sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive, care săvârșesc accidente în urma cărora rezultă decesul unei persoane, vor executa pedeapsa dispusă de instanță în regim de detenție”, a comunicat IPJ Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.