România cumpără trenuri electrice din Polonia, pe bani europeni. Pe ce rute...

România cumpără trenuri electrice din Polonia, pe bani europeni. Pe ce rute vor circula

0
DISTRIBUIȚI
????????????????????????????????????

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru achiziția de noi trenuri electrice, finanțată prin PNRR. Este vorba despre o companie din Polonia.

„ARF a desemnat câștigătorul licitației pentru achiziția de noi trenuri electrice, finanțată prin PNRR. Societatea poloneză Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Spolka Akcyjna (PESA) a câștigat licitația pentru achiziția a 20 de rame electrice destinate serviciilor publice obligatorii de transport feroviar de călători de mediu și lung parcurs RE-IR2, împreună cu serviciile de mentenanță pe o perioadă de 15 ani”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu.

El precizează că valoarea totală a achiziției este de 1,20 miliarde de lei (fără TVA) și include servicii de mentenanţă și reparații, instruire a personalului în ceea ce priveşte exploatarea și operarea trenurilor precum și transportul, asigurarea, punerea în funcțiune şi asistenţa tehnică în perioada de garanţie.


De asemenea, Grindeanu menționează că în contract este prevăzută o clauză privind posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanță cu încă 15 ani și a cantității cu 9 rame electrice inter-regionale.

Ramele electrice RE-IR2 vor fi utilizate perutele Cluj Napoca – Sighișoara – Brașov, Cluj Napoca – Alba lulia – Simeria- Târgu Jiu – Craiova, Brașov – Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău- Pașcani-Iași/Suceava, Galați – Mărășești – Bacău – Pașcani – lași/Suceava, Galați-Brăila – Făurei – Fetești – Constanța (Mangalia) și Mangalia – Constanța – Fetești – Brăila – Mărășești – Bacău -Pașcani – Iași/Suceava; (Giurgiu) București – Ciulnița – Călărași.

După finalizarea lucrărilor de electrificare, trenurile vor fi operate și pe rutele Oradea – Cluj Napoca – Sighișoara – Brașov, precum și Cluj Napoca – Alba lulia – Simeria- Târgu Jiu – Craiova – Calafat.

Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea contestaților sau plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.