Șofer fără permis, prins beat și drogat la volan, în centrul Timișoarei....

Șofer fără permis, prins beat și drogat la volan, în centrul Timișoarei. Peste 400 de sancțiuni, date de polițiști în weekend

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Polițiștii timișeni au desfășurat în weekendul trecut acțiuni pe raza întregului județ, „pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri sau alte substanțe interzise la volan, precum și pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice”.

Unul dintre șoferii opriți pe o stradă din centrul Timișoarei a făcut o adevărată „colecție” de abateri.

„La data de 17 septembrie, în jurul orei 01:26, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, un bărbat în vârstă de 30 de ani ce conducea un autoturism pe strada Paris, din municipiul Timișoara. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a indicat faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,51mg/l alcool pur în aerul expirat.


Totodată, bărbatul a fost testat cu aparatul Drugtest, iar rezultatul a indicat faptul că acesta se afla și sub influența substanțelor psihoactive, respectiv amfetamină și metamfetamină”, a transmis IPJ Timiș.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea unui vehicul pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, precum și conducerea unui vehicul pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive.

În total, în tot județul, în weekend au fost legitimate 533 de persoane și au fost verificate peste 291 de vehicule.

„În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 441 de sancțiuni contravenționale, atât pentru încălcarea normelor rutiere conform O.U.G 195/2022, cât și pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, conform Legii 61/1991 Republicată. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 34 permise de conducere și au fost ridicate 19 certificate de înmatriculare. În ceea ce privește creșterea gradului de siguranță rutieră, au fost testate 195 persoane cu aparatul alcooltest, iar alte 45 persoane cu aparatul drugtest. Totodată, au fost constatate 15 infracțiuni la regimul circulației rutiere”, mai spune comunicatul polițiștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.