Trei grupuri de migranți, oprite în timp ce încercau să treacă ilegal...

Trei grupuri de migranți, oprite în timp ce încercau să treacă ilegal granița de vest, în ultimele 24 de ore

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Cruceni, Lunga și Jimbolia (judeţul Timiș), au depistat în total 14 cetăţeni din Nepal și Pakistan, toți intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia, în ultimele 24 de ore.

În data de 25 septembrie 2023, în jurul orei 15:15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni – ITPF Timişoara au declanşat o acţiune în urma căreia au fost depistaţi, în apropierea localitații de frontieră Iohanisfeld, patru cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă, după ce au coborât dintr-un autoturism înmatriculat în România, care circula în regim taxi.

„În jurul aceleiași ore, colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia au depistat la aproximativ 20 m de frontiera cu Serbia, alţi trei cetăţeni care se deplasau pe jos, pe la frontiera verde.


Și colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga au depistat, în ultimele 24 de ore, două grupuri formate din şapte cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zona de frontieră”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Toți cetățenii străini au fost conduși la sediile sectoarelor respective pentru verificări. În cadrul cercetărilor s-a constat faptul că cei paisprezece cetățeni străini provin din Nepal și Pakistan și au vârste cuprinse între 20 și 39 de ani. Aceștia au declarat faptul că au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu scopul de a ajunge în vestul Europei. În toate cazurile, cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, pe numele șoferului care circula în regim de taxi a fost deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.