Trei scene cu muzici diverse la Univibes, evenimentul care deschide noul an...

Trei scene cu muzici diverse la Univibes, evenimentul care deschide noul an universitar la UVT

0
DISTRIBUIȚI
Irina Rimes va susține un concert la Univibes

Tradiția concertelor organizate la începutul anului universitar de către UVT sub genericul „Univibes” continuă şi în 2023, cu un eveniment care va avea parte de trei scene și o serie de activități care se vor derula în spațiile din incinta sediului central al Universității de Vest din Timișoara, în ziua de vineri, 29 septembrie.

Pe scena Feeling, de la ora 19 va cânta Dora Gaitanovici, artista care  s-a remarcat în 2018, când a ajuns în finala Vocea României. În anii ce-au urmat, interpreta a compus și înregistrat mai multe single-uri lansate la MediaPro Music. În martie 2022, Dora Gaitanovici a ajuns în finala competiției Eurovision România, unde a interpretat piesa „Ana”. În decembrie 2022 a apărut și primul album intitulat „Descântec”, o chemare la adunare, cu patru povești cu patru teme diferite, fiecare dintre ele cu câte două personaje: Ana – Manole, Cosânzeana – Făt-Frumos, Soarele și Luna, Moldoveanu – Miorița. Povești cu inspirație folclorică transformate în muzică. Dora Gaitanovici a intrat pe radarul melomanilor din vestul României grație colaborării ei cu timișorenii de la Thy Veils. Mai apoi a urmat colaborarea cu IPR,  iar în toamna anului trecut solista a cântat alături de Implant pentru Refuz și orchestra Filarmonicii Banatul la show-ul IPR Simfonic.care a avut loc la Sala Capitol.

De la ora 20.30 publicul va avea parte de un recital cu Mădălina Pavăl, artista care demonstrează că  dorul și doina nu-s doar vorbe-n vânt menite să stârnească sentimente patriotice. Inspirate din partituri vechi moștenite de la Dimitrie Cantemir, Anton Pann sau George Enescu, dar mai ales din experiențe intime bucovinene, doinele ei, spre deosebire de cele tradiționale, care se cântă a cappella și se transmit prin viu grai, implică orchestrații complexe, bizantine, baroce, cu arome de jazz și beat-uri de azi.

De la ora 22, Univibes o invită pe scenă pe Irina Rimes, o artistă emblematică a industriei muzicale din țara noastră, care şi-a pus amprenta asupra publicului şi topurilor radio şi TV prin stilul unic de interpretare.


De-a lungul anilor ea a avut colaborări cu artişti precum Guess Who, Carla’s Dreams, The Motans, INNA, Grasu XXL, Bruja sau Cris Cab, dar şi piese compuse pentru Andra, Antonia sau Nicole Cherry,. În 2022, Irina a lansat și mini seria de documentare „Pe drumul meu”, ce s-a bucurat de un real suport atât în mediul online, în special din partea fanilor, cât și în offline. De asemenea, artista a redevenit unul dintre jurații show-ului Vocea României, difuzat pe PROTV și a avut, conform audiențelor Media Forest, cea mai ascultată piesă a verii lui 2022, „Ba ba ba – Inima mea bate”.

Printre ceilalți artiști care vor susține recitaluri în cadrul evenimentului Univibes vineri, 29 septembrie, se numără Țapinarii, Fără Zahăr, Jazzatronik, MC s United, IST, Happy Flow, DJ Kuky, No DJ, Biutopia, Bandy b2b Bibanu, Zoleevee.

Evenimentul Univibes face parte din seria programelor derulate sub genericul Săptămâna de inițiere la UVT care cuprinde evenimente introductive și de acomodare, sesiuni de informare, sesiuni de consiliere și orientare în mediul universitar, tururi ale municipiului Timișoara și vizite la instituțiile culturale din oraș, activități de teambuilding, evenimente culturale, conferințe, dezbateri, expoziții, spectacole de teatru sau proiecții de film. Primele două seri incluse în seria de inițiere au avut parte de un Welcome Party și un concert cu formația White Mahala, urmând ca astăzi 27 septembrie de la ora 20 să se desfășoare o nouă ediție „Mare adunare folk“ cu invitații speciali OCRU. Joi 28 septembrie de la ora 18 în Aula Magna a UVT va avea loc Univibes Talks cu Dora Gaitanovici și Mădălina Pavăl, iar de la ora 20 flautistul Matei Ioachimescu va susține momente muzicale alături de Romanian Flute Ensemble și PERCUSSIONescu. Intrarea la toate aceste evenimente este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.