Vinerea a fost până la urmă violetă la Periam. Politehnica a urcat...

Vinerea a fost până la urmă violetă la Periam. Politehnica a urcat pe podium în C8

1
DISTRIBUIȚI
<


p>

Politehnica Timişoara nu a impresionat în vestul judeţului, în duelul din runda a 5-a a Ligii 3, dar a obţinut până la urmă ce şi-a dorit. Alb-violeţii au înscris pe final cu Avântul Periam, dar după ce au spart gheaţa s-au destins cu un 3-0 pe final şi au urcat cel puţin temporar pe locul 3 în Seria a 8-a!

Fără niciun punct, gazdele păreau victime sigure în faţa celor echipaţi azi în negru. În prima parte Poli a dominat, dar a făcut-o steril. Părea o atmosferă mai degrabă de amical în jurul meciului, în ciuda tribunei arhipline, şi un joc la care unii fani timişoreni, plasaţi în „sectorul oaspeţilor” – de fapt la gard pe partea opusă pe un drum de ţară închis – au ajuns cu întârziere din cauza unui accident lângă Becicherecu Mic.

Ceva mai hotărâţi au fost elevii lui Paul Codrea după pauză. Dar prima reuşită a venit foarte târziu, prin minutul 80, când Gârlea a ieşit neinspirat, un coleg a respins la fel de inoportun, doar până la David Popa, revenit în echipa timişoreană, care a încercat un lob. Mingea a căzut pe bară şi primul venit din spate a fost tânărul Daniel Olariu, cu câteva încercări imprecise până atunci, nu şi acum, când a trimis cu capul şi cu pământul, învingâdu-l din apropiere pe portarul repliat. Acelaşi Olariu avea să facă 2-0 în minutul 87. După ce a tras iniţial cu dreptul, mingea respinsă a ajuns tot în zona sa şi a ales inspirat şi acum să trimită cu stângul din prima. Bucurie mare a fost şi în al treilea minut al prelungirilor, când Popa a închis tabela cu un şut la colţul scurt, din careu, după ce a fost găsit liber în dreapta lui Gârlea. Atacantul s-a dus în faţa galeriei şi a celebrat în stilul lui CR7 acompaniat de fani.

Cu această victorie Politehnica, aşa cum e, în reconstrucţie şi cu mulţi tineri, a urcat până mâine la aceeaşi oră pe 3 în C8, cu opt puncte, la unul în spatele Lipovei. Alb-violeţii vor fi depăşiţi de Pecica sau Peciu Nou, în funcţie de rezultatul duelului direct de sâmbătă dintre cele două, arădenii fiind avantajaţi şi de egal în acest sens, având tot opt puncte. Chiar şi aşa nu e foarte rău pentru noul proiect timişorean, care ar fi oricum pe loc de play-off după cinci runde care au inclus şi întâlniri cu primele două clasate de la momentul acesta.

Avântul Periam: Gârlea – Baeram, Cochinţu, R. Mureşan, A. Popescu (70, Ştefanciuc) – Ov. Oancia (cpt.), Viaşu (55, Praţa) – M. Filip (55, Gălăţan), Mânecan (70, Spulber), Gaşpar (85, V. Toma) – Baranyi. Antrenor: Răzvan Leucă.

Politehnica: Miklos – Curescu, Bocșan (cpt.), A. Vlaicu, Taub (90, R. Ciurel) – Rotariu (60, M. Oprea), Pureca, Olariu – Prună (90, E. Adam), D. Popa, Marincu (60, D. Ciurel). Antrenor: Paul Codrea.

„Un meci mai greu decât ne aşteptam. Ştiam că întâlnim lanterna, ştiam că va fi dificil pentru că nu aveau nimic de pierdut. Pe ei îi felicit, pentru că au ţinut până în minutul 80 sau când a fost primul gol, au luptat cu armele lor. În schimb, noi nu am reuşit să ne facem jocul pe care ni l-am propus din păcate. Pe final s-a văzut că după ce am înscris primul gol, am înscris trei goluri şi cred că mai puteam înscrie unul sau două. Cred că victoria e meritată, chiar dacă au venit golurile pe final. Nu le-am spus mare lucru (n.r. la pauză), le-am spus să jucăm ca echipă, mi s-a părut că individual încercam să rezolvăm anumite situaţii şi nu am colaborat cum trebuie. Meciul se câştigă, se pierde, împreună şi le-am spus că doar dacă ridicăm puţin ritmul şi nivelul fiecăruia, individual, putem să câştigăm meciul, şi mă bucur că s-a întâmplat”, a declarat Paul Codrea, tehnicianul Politehnicii.

A fost un meci care, în sfârşit, nu s-a lăsat cu „spitalizări” în contul alb-violeţilor… „Deşi a fost un contact la Oprea, ne-am speriat că iară se loveşte…”. „A fost un meci fairplay, nu au fost intrări dure, de cartonaş roşu sau ceva, felicităm şi gazdele pentru efort, ei au poate resursele mai limitate decât noi, dar pe noi ne interesau trei puncte şi să urcăm puţin în clasament”, a mai punctat Codrea.

Tudoran, Murariu şi Haloş sunt încă nerefăcuţi în tabăra lui Poli. „Ei încă mai simt durere, probabil de săptămâna viitoare o să-i avem şi pe ei la dispoziţie”, a adăugat despre ei „principalul” timişorenilor. Situaţia pare însă ceva mai gravă cu fundaşul Cosmin Huminic, cu probleme la acelaşi genunchi din cauza căruia a stat aproape un an.

Portarului Miklos i s-a cântat la final „La mulţi ani!” de către galerie, el împlinind 24 de ani chiar azi. Rezervă de portar a fost în premieră juniorul Mihai Traia (n. 2007), în condițiile în care Balica a fost împrumutat la Gloria LT Cermei, tot în C8.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.