Vreme mai călduroasă decât de obicei în luna octombrie. Prognoza meteo pentru...

Vreme mai călduroasă decât de obicei în luna octombrie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

0
DISTRIBUIȚI

Meteorologii anunță că până la mijlocul lunii octombrie vremea va fi mai caldă decât este normal în această perioadă a anului.


De asemenea, nu vor fi foarte multe precipitații.

Potrivit Administrației Naționale de Metetorologie, în săptămâna 18 – 25 septembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toată țara, îndeosebi în regiunile vestice și nordice. Regimul pluviometric va fi excendentar în nord-vestul țării, în timp ce în restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

În săptămâna 25 septembrie – 2 octombrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nord-vestice și local în cele centrale.

În săptămâna 2 – 9 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, îndeosebi în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în vestul și nord-vestul teritoriului.

În săptămâna 9 – 16 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în majoritatea regiunilor, au precizat meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.