Zeci de cetățeni străini depistați ascunși într-o autoutilitară ce transporta instalaţii sanitare,...

Zeci de cetățeni străini depistați ascunși într-o autoutilitară ce transporta instalaţii sanitare, la frontiera de vest

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat, ascunşi într-o autoutilitară, 32 de cetăţeni din Pakistan și India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Șoferul, cetățean român, este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi.

„În data de 7 septembrie 2023, în jurul orei 00:20, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român cu vârsta de 20 de ani. Tânărul conducea o autoutilitară înmatriculată în Polonia și transporta, conform documentelor, instalații sanitare cu destinația Italia.


În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, într-un locaș special amenajat treizeci și doi cetățeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Pakistan și India, cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, intrați legal pe teritoriul României. Aceștia au declarat că intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei”, a transmis ITPF Timișoara.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini. De asemenea, șoferul este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.