16 muncitori din Asia, prinşi când încercau să treacă ilegal graniţa în...

16 muncitori din Asia, prinşi când încercau să treacă ilegal graniţa în Serbia

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

16 migranţi din Nepal, intraţi legal, cu vize de muncă în România, au fost depistaţi ieri dimineaţă de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga – judeţul Timiș când încercau să treacă ilegal frontiera în Serbia.

Luni, în jurul orei 6.30, poliţiştii de frontieră i-au depistat pe cetăţenii asiatici cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, pe direcția localității Teremia Mica, la aproximativ 50 de metri de frontieră.


Cei 16 cetățeni străini nu își justificau prezența în zonă și se deplasau pe jos, spre frontiera cu Serbia.

„Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectoarelor pentru cercetări. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini (treisprezece bărbați și trei femei) sunt din Nepal și au vârste cuprinse între 23 și 46 de ani. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei. Cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun”, a informat ITPF Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.