18 camioane de deșeuri, ridicate de angajații Horticultura SA din două cimitire...

18 camioane de deșeuri, ridicate de angajații Horticultura SA din două cimitire timișorene (foto)

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a comunicat că, de la preluarea cimitirelor Calea Șagului și Rusu Șirianu, acum o lună, echipele Horticultura „au lucrat constant la curățarea și întreținerea acestora. În fiecare zi, echipe de minim 10 oameni au acționat pentru a readuce aceste spații la un standard civilizat și demn”.

„S-au colectat și evacuat peste 400 mc (18 camioane) de deșeuri, însă, din cauza stării de paragină și neglijare în care s-au aflat la momentul preluării, mai este încă mult de muncă. În timp ce Cimitirul Rusu Șirianu a fost mai bine întreținut, nu același lucru se poate spune despre Cimitirul Calea Șagului, unde lipsa acțiunilor de curățare și-a lăsat amprenta. La momentul preluării acestuia de către Horticultura, s-a putut observa clar că iarba și buruienile s-au aflat peste nivelul monumentelor, fiind zone din cimitir unde s-au dezvoltat chiar și arbuști de dimensiuni semnificative. Deșeurile s-au regăsit pe întreaga suprafață, la intrarea din spate fiind lăsate grămezi întregi de gunoi”, a transmis municipalitatea.

În prima lună de la preluare, s-a intervenit de luni până vineri cu echipe care au lucrat zilnic la curățenie, au colectat și evacuat peste 400 mc de deșeuri, având un vârf zilnic de 80 de metri cubi la începutul lunii octombrie. „S-a lucrat inclusiv în zilele de sâmbătă, pentru eficientizarea rezultatelor și pentru a face față volumului mare. Au intervenit atât angajați ai secției Cimitire, cât și ai secției Spații Verzi, inclusiv și cei contractați extern, prin Penitenciarul Timișoara”, precizează autoritățile.

Conform comunicatului primăriei, acțiunile angajaților Horticultura s-au desfășurat pe mai multe planuri, fiind mai multe aspecte care au necesitat intervenție imediată:

– cosirea vegetației ce se afla peste nivelul monumentelor;

– colectarea și evacuarea gunoaielor, ce s-au aflat pe întreaga suprafață a cimitirului;

– refacerea sistemului electric ce reprezenta un pericol pentru vizitatori;

– renovarea porților de intrare;

– renovarea magazinului și a clădirilor administrative.

Pe lângă evacuarea deșeurilor, angajații Horticultura au finalizat de cosit întreaga suprafață a celor două cimitire, de 17 hectare.

„Mulțumim cetățenilor care fac curățenie la locurile de veci ale celor dragi și depozitează deșeurile în spațiile special amenajate pentru acestea. Administratorii celor două cimitire pot fi contactați la numerele de telefon 0787 526 246,  0787 526 300 și 0256 498 667 pentru Cimitir Calea Șagului și 0787 526 231 sau 0256 498 667 pentru Cimitir Rusu Șirianu.


Aceste informații sunt disponibile și pe cele trei panouri montate în cimitirul Rusu Șirianu, respectiv cele cinci panouri montate în cimitirul din Calea Șagului”, a mai transmis Primăria Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.