Aniversare în muzica timișoreană: La mulți ani, Varadi Ludovic!

Aniversare în muzica timișoreană: La mulți ani, Varadi Ludovic!

0
DISTRIBUIȚI

Varadi Ludovic, muzicianiul timișorean care face parte din trupa Vest împlinește astăzi 66 de ani, ocazie cu care îi urăm un sincer La Mulți Ani! „Lajos“ , cum este cunoscut de prieteni face parte din gașca old school a orașului și a devenit pasionat de muzică grație vinilurilor ascultate acasă. Au urmat mai apoi discuri ascultate acasă la Nicu Covaci, unde urechile sale au ascultat în premieră The Doors și Pink Floyd. După care, logic, lista a continuat cu Led Zeppelin, Deep Purple și Uriah Heep. Și… dorința de a copia chitariștii acestor trupe…

„Părinții mei aveau o noptieră plină cu discuri; de când am învățat să pornesc pick-up-ul ascultam în fiecare zi cel puțin două discuri americane de jazz.


Așa am ajuns sa le țin minte până în ziua de astăzi, de la Frank Sinatra până la Charlie Parker; bineînțeles Beatles, Kings, The Rolling Stones si Elvis Presley. Crescând în zona Maria- Bălcescu, îi vedeam în fiecare zi pe cei de la Phoenix, Clasic XX, Uranus etc., pe care îi admiram după ținută, plus că aveau chitarele la ei. Prima chitară mi-am construit-o singur, iar când mi-a văzut tatăl meu pasiunea, mi-a cumpărat bine-cunoscuta chitară cu 339 de lei pe care o știu toți rockerii bătrâni“, își amintește muzicianul.

De-a lungul anilor, Lajos a evoluat într-o serie de formații și a atacat toate genurile muzicale posibile și imposibile, artiștii cu care a colaborat fiind Aura Urziceanu, Aurelian Andreescu, multe trupe de cover-uri, Grup T, Amala, Foileton sau Trupa Vest, în aceasta din urmă cântând și-n zilele noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.