Călătorie muzicală prin toate colțurile lumii, la ediția din acest an a...

Călătorie muzicală prin toate colțurile lumii, la ediția din acest an a festivalului „Launmomentdat în curte”, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Printre artiștii care vor fi prezenți la ediția din acest an se numără și UFO

Pentru al treilea an consecutiv, festivalul „Launmomentdat în curte” revine în perioada 6-8 octombrie, la Faber în Timișoara, pentru a oferi publicului o experiență muzicală aparte. Acest festival aduce în prim plan muzica alternativă și artiștii locali, iar intrarea este liberă. Printre artiștii care vor fi prezenți în acest an se numără Alessandro Adriani, Credit 00, El Khat live, Joy, Mihu & Silv, Mim Suleiman live, Mini Zucchini, Mr. H, Precious Bloom live și mulți alții.

UFO este un colecționar pasionat de discuri de vinil și CD-uri, având mai mult de două decenii de experiență în orchestrarea și gestionarea evenimentelor culturale. A fost creierul din spatele inițiativei TMBase, unde a fost head of operations și fondator. Ulterior, UFO a pus bazele Setup, iar în prezent coordonează programul cultural la Faber.

Mihu & Silv (Hanging Around) sunt un duo dinamic cu o pasiune nesățioasă pentru ritmuri groovy și întunecate. De peste 15 ani, creează experiențe de neuitat pentru iubitorii de muzică din toată țara. Mihu are o înțelegere profundă a ritmului și o afinitate pentru sunet, având o reputație pentru seturi electrizante, mereu pline de surprize. În timp ce Silv este omologul mai întunecat, care aduce la pupitru dragostea ei pentru new-wave, synth și darkwave.

Odată mixologist muzical semi-rezident în acum defunctele Art club şi Hush, Joy trăieşte actualmente o viaţă retrasă în gamă minoră în munţii de viniluri, CDuri, casete şi alte formaturi muzicale, de unde iese doar câteodată, meteoric, când planetele sunt aliniate propice, pentru petreceri hit-and-run unde pune un cocktail eclectic din diferite genuri şi în diferite proporţii de post punk, proper punk, wave, goth, NDW, old school EBM, minimal wave, new beat, madchester, brit pop, indie, alternative, miscellaneous electronica. În timpul seturilor, Joy este întotdeauna flancat de o pereche de flamingo, una de lebede negre, un struț şi puțină publicitate falsă.

Mini Zucchini surprinde sentimentul de nostalgie și renașterea muzicii italo-disco a anilor ’80, care a revenit în ultimii ani.


Explorând tendințe, piese și influențe din darkwave, EBM și electro, ea transformă ringul de dans într-o discotecă retro. De-a lungul timpului, a colecționat sunete eclectice, trecând prin mai multe stiluri și tempo-uri.

Alessandro Adriani este un nume important în lumea muzicii electronice contemporane, cunoscut pentru abilitatea sa de a crea sunete inovatoare și pentru contribuția sa la scena muzicală alternativă din Berlin. De mai bine de un deceniu, este responsabil de Mannequin Records, casa de discuri care reflectă foarte bine gusturile sale neconvenționale, de la techno la electro, până la cold wave, industrial, EBM și minimal synth.

Credit 00 a împins limitele muzicii electronice, trecând prin mai multe faze și stiluri. A crescut în cultura hip-hop, graffiti și breakdance a anilor ’90, și a ajuns prin multe preferințe muzicale: de la electro clasic la reggae dancehall, de la italo disco la chicago house, de la detroit techno la new wave sau ghettotech. Are la activ numeroase EP-uri, compilații și colaborări lansate prin diferite case de discuri. El este mereu în căutarea necunoscutului și încearcă să provoace ascultătorul, dar și pe el însuși.

Înființată în 2022 în Jakarta, Indonezia, trupa Precious Bloom, condusă de Aradea Barandana și Adinda Dwimadasari, aduce o combinație unică de talente și experiențe în scena muzicală indoneziană. Aradea Barandana, curator și producător de muzică, aduce o vastă cunoaștere a sunetelor și a diverselor stiluri muzicale, explorând în profunzime muzica electronică și având colaborări notabile cu proiectul său personal și grupul Zatua.

El Khat (live) este o trupă din Tel Aviv, Israel, formată din patru muzicieni cu origini diverse, din Irak, Polonia, Maroc și Yemen. Grupul este condus de evreul yemenit Eyal El Wahab. Inițial, Eyal s-a alăturat Orchestrei Andaluziene din Ierusalim în 2012, fiind un artist fără precedent, care a susținut numeroase turnee și are o relație intensă cu arta sa.

Mim Suleiman (live) este o cântăreață, compozitoare și interpretă din Zanzibar, care s-a stabilit în Sheffield, Anglia. Muzica ei reflectă cultura din Zanzibar într-un mod autentic și vibrant, cuprinzând elemente din afrobeat, disco, deep house și soul. Ea cântă în principal în limba sa maternă swahili, fiind foarte apreciată pentru piesa sa „Mingi”, care se regăsește în coloana sonoră a jocului Grand Theft Auto V și pe postul de radio Soulwax FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.