Ce au descoperit anchetatorii în urma percheziţiilor la contrabandiştii de ţigări. Decizia...

Ce au descoperit anchetatorii în urma percheziţiilor la contrabandiştii de ţigări. Decizia procurorilor în cazul poliţistului din Timiş

0
DISTRIBUIȚI

În urma percheziţiilor de ieri şi a audierilor, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caraș Severin au dispus reținerea a trei inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat și contrabandă (procurarea, colectarea, deţinerea, depozitarea, transportul și comercializarea pe teritoriul României de ţigarete de provenienţă extracomunitară).

„În urma celor 15 percheziții domiciliare efectuate ieri, au fost descoperite și ridicate cantitatea de 573.500 ţigarete netimbrate (diferite mărci), 11 telefoane mobile și DVR-uri, sumele de 123.440 de lei și 11.830 euro, precum și mai multe înscrisuri de interes în cauză.


În cursul acestei zile, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș Severin au dispus măsura controlului judiciar față de cei trei inculpați, pentru o perioadă de 60 de zile. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul BCCO Timişoara, BCCO Oradea, SCCO Arad, IPJ Caraș-Severin – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, jandarmilor din cadrul IJJ Caraș-Severin și Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timisoara și inspectorilor de la Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Regională Vamală Timișoara și Biroul Vamal de Interior Caraș-Severin.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, a informat DIICOT.

Reamintim că una dintre cele 17 persoane duse la audieri ieri era șeful postului de poliție din Chevereșu Mare. Conform unor surse, el ar fi fost surprins în timpul unui filaj în timp ce transporta două baxuri de țigări de contrabandă. Acesta are calitatea doar de suspect în dosar şi a fost lăsat în libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.