CSC Dumbrăviţa a pierdut la limită „derby-ul comunal” din Liga 2 cu...

CSC Dumbrăviţa a pierdut la limită „derby-ul comunal” din Liga 2 cu CSC Şelimbăr. Cosmin Stan: „N-am fost inspirați”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: cscdumbravita.ro

CSC Dumbrăviţa şi-a întrerupt noua serie de rezultate pozitive în „B” după ce a cedat astăzi, la Cisnădie, în ineditul duel dintre echipele comunale care se aflau pe podium înaintea weekendului. Gazdele de la CSC Şelimbăr au înscris devreme şi s-au impus la limită, scor 1-0, în ciuda unor alte ocazii mari de ambele părţi.

Cele două cluburi sportive comunale se aflau pe locul 2 – gazdele, respectiv 3 – oaspeţii, cu elevii lui Cosmin Stan la trei puncte în spatele ardelenilor. Ambele nu au drept de promovare, dar astea nu le-au oprit să obţină puncte prin care nutresc speranţe la play-off şi astfel la o salvare matematică foarte devreme în ediţia 2023-24. Amfitrionii, cu mai multe sezoane în Liga 2, îşi dispută jocurile la Cisnădie în noul campionat, arena de la Şelimbăr fiind şi ea o poveste nefinalizată de câţiva ani.

Era doar minutul 4 când Radu Crişan a înscris cu capul din faţa porţii în urma cornerului expediat de ex-ripensistul Monea. Dumbrăviţenii au avut apoi iniţiativă şi ocazii. Paulevici a șutat de la 30 de metri, dar Roșca a reușit să rețină. Şelimbăr a fost şi ea aproape de 2-0, prin Rodrigo Hernando, care a nimerit transversala în minutul 28.


La reluare, gazdele au mai lovit o dată transversala, în minutul 57, la „libera” lui Panos. Dar şi alb-verzii au redus din handical la acest capitol, când Paulevici (min. 62) a tras în bară dintr-o poziţie bună.

Dumbrăviţenii au încheiat acum o serie de trei rezultate pozitive la rând şi se situează în continuare foarte bine în clasament, pe 4 după 11 runde, cu 18 puncte, riscând să mai fie depăşiţi în această rundă doar de buzoieni, care joacă mâine acasă cu FC Argeş. Corvinul i-a depăşit pe timişeni şi sunt pe 3 după succesul de la Clinceni cu Metaloglobus (2-1).

Pentru CSC Dumbrăvişa urmează un nou meci greu, acasă, cu CSA Steaua București, sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 11.

CSC Șelimbăr (antrenor Claudiu Niculescu): Roșca – Palmeș (cpt.), Lumbu, Crișan, Mitrea – Panos, Moussinga – Schieb (67, I. Năstăsie), Monea (87, Alexe), R. Hernando – Rotund.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Amariei, Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Gladun – Sofran (85, Tismonar), Salhi, Tănase (75, Ghinescu) – A. Toroc (75, Cibi), Paulevici (75, Plokhotnyuk), Nortey (75, Martinov).

„Un meci foarte bun făcut de noi, cu mult curaj. Am făcut astăzi unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre din deplasare, chiar dacă nu am luat punct. Din păcate, am fost neinspirați în ultimii 20 de metri, am avut foarte multe situații bune, dar n-am fost inspirați. Cred că asta a fost buba noastră. Am dat și de o echipă care s-a apărat foarte exact, nu au făcut foarte multe greșeli pe care noi să le speculăm pe faza lor defensivă. Dar cred că noi am fost echipa mai preocupată de fotbal astăzi, iar gazdele au fost echipa preocupată să respingă acțiunile noastre. Au dat gol foarte repede. Fiind o echipă mai masivă, m-am temut de lucrul acesta și așa am și primit golul. Dar foarte repede am reintrat în joc și am controlat ostilitățile la mijlocul terenului. Ei au jucat pe minge lungă și au încercat să ne surprindă pe contraatac, de unde și-au creat alte câteva situații bune. Nu m-au mulțumit cei veniți de pe bancă. Niciunul! Dacă ar fi să îmi reproșez ceva, cred că asta ar fi. Mă gândeam să nu fac deloc schimbări, dar am văzut la unii dintre jucători că sunt afectați de efortul depus. De aceea, am ales să fac acele schimbări, patru la număr, în minutul 75. Niciunul dintre cei care au intrat nu m-au mulțumit, poate cu excepția lui Cibi. Dacă până acum, tot timpul cei care intrau de pe margine aduceau un plus, astăzi cred că au adus un minus…”, a declarat Cosmin Stan, tehnicianul alb-verzilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.