Cursă nebună, încheiată în şanţ pentru doi traficanţi de migranţi. Cum au...

Cursă nebună, încheiată în şanţ pentru doi traficanţi de migranţi. Cum au acţionat poliţiştii de frontieră

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Poliţiştii de frontieră de la ITPF Timişoara au prins doi bărbaţi români implicaţi în transportul peste frontieră a 13 migranţi din Nepal. La momentul interceptării unul dintre ei, aflat la volanul unui microbuz, a acroşat autospeciala poliţiei. Atât acesta, cât şi celălalt, care conducea o maşină cu rol de antemergător, s-au răsturnat cu vehiculele în şanţ când încercau să scape.

Cei doi bărbaţi români sunt cercetați pentru infracţiunea de trafic de migranţi, procurorul de caz dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Miercuri, în jurul orei 18.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în Timişoara, au executat o misiune de supraveghere a unui grup de migranți care a fost îmbarcat într-un microbuz înmatriculat în România și care avea ca antemergător un autoturism marca BMW. Ulterior, cele două mijloace de transport s-au deplasat spre frontiera cu Serbia.

„Când au ajuns la aproximativ 400 metri față de linia de frontieră, în apropierea localității Teremia Mică, poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea celor două autovehicule. În acel moment, conducătorul microbuzului a refuzat să oprească, acrosând autospeciala poliției de frontieră, după care s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului. În urma accidentului o singură persoană a fost rănită ușor, fiind solicitat prin numărul unic 112 prezența unui echipaj medical la fața locului pentru a acorda ajutorul medical. Și persoana aflată în autoturismul cu rol de antemergătorul a încercat să fugă, pierzând controlul volanului, răsturnându-se în șanț, fără a suferi leziuni. În urma controlului microbuzului au fost descoperiți în interior treisprezece cetățeni din Nepal și șoferul mijlocului de transport, un cetățean român în vârstă de 22 ani.


De asemenea, autoturismul era condus de un cetățean român în vârstă de 24 de ani. La fața locului s-a prezentat și un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Sannicolau Mare care i-a testat cu aparatele etilotest şi drug test pe șoferii mijloacelor de transport, rezultatele fiind negative. Ulterior, polițiștii de frontieră au condus toate persoanele la sediul Sectorului Sânnicolau Mare pentru verificări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că șoferul microbuzului nu are permis de conducere și că cei treisprezece sunt cetățeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 21 și 41 de ani, care au intrat legal pe teritoriul României. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în diverse state din vestul Europei”, se arată în comunicatul ITPF Timişoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub cordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetățenii străini. Totodată, cei doi cetățeni români sunt cercetați pentru infracţiunea de trafic de migranţi iar șoferul microbuzului și pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faţă de care procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga – judeţul Timiș au depistat trei cetăţeni din India, toți intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia. În jurul orei 22.30, poliţiştii au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în zona de frontieră, pe direcția localității Teremia Mică, la aproximativ 200 metri de frontieră, trei cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă și care se deplasau pe jos spre frontiera cu Serbia.

„Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectoarelor pentru cercetări. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini sunt din India și au vârste cuprinse între 36 și 40 de ani. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei. Cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun”, a informat ITPF Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.