Formația Transmuter lansează albumul de debut în cadrul evenimentului Metal Attack Fest

Formația Transmuter lansează albumul de debut în cadrul evenimentului Metal Attack Fest

0
DISTRIBUIȚI

Transmuter, tradus în sensul de „cei care transmută alchimic”, este un proiect inspirat din valul black metal contemporan. Apărută în 2016, trupa s-a remarcat prin abordarea muzicală inedită ce îmbină duritatea originală a black metal-ului cu influențe din alte genuri metal, precum trash, heavy, death, melodic şi progressive metal. Numele trupei provine din procesul de transmutare, care înseamnă schimbarea proprietăților unui obiect folosind procesul de alchimie. În acest caz, „obiectul” transmutat este muzica însăși. Din toamna anului 2020 până în toamna anului 2021, primul EP al trupei intitulat „From Caiaphas to the Grave” este înregistrat, mixat și masterizat la studioul CATWorks din Timișoara, prin eforturi proprii.

„«From Caiaphas To The Grave» este un mix de tonalităţi cu sound voit «noroios», sludgy, – acest sound fiind amprenta originală a trupei, peste care se presară multă întunecime, se toarnă  o doză puternică de black, obţinându-se astfel o compoziţie puternică şi captivantă.


Fiecare piesă de pe EP are propriul său moment strălucitor, muzica te fură şi te ţintuieşte, te cuprinde de gât şi te aruncă în abisul întunecat, iar lumea din jurul tău pare să se răcească cu fiecare secundă care trece“, spun membrii trupei.

În formula actuală a trupei, Constantinvs Apostata la bas, Stephanos of Alexandria la chitară, Malphas la tobe, Caiaphas Pantocrator voce, Transmuter cântă despre decepţie, nihilism, alchimie, călătoria sinelui în trecut văzută prin ochii lui Caiaphas, care narează povestea. Trupa va lansa EP-ul într-un concert live în cadrul evenimentului Metal Attack Fest în 4 noiembrie, la Timişoara, în clubul M2 Event Venue.

În cadrul festivalului Metal Attack Fest din Timișoara vor mai cânta și formațiile Crimena și From Another Mother (Croația). „În cadrul cântării din 4 noiembrie se va organiza o degustare de mied, pentru a intra în atmosfera promiţătoare a albumului de debut «From Caiaphas to the Grave»“, au mai adăugat membrii trupei Transmuter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.