Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare...

Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru accidentul în urma căruia un om a murit

2
DISTRIBUIȚI

Magistrații Curții de Apel București au decis, miercuri, condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani și 8 luni de închisoare în dosarul accidentului din 2019, în urma căruia un om a murit. Decizia este definitivă.

În primă instanță, Mario Iorgulescu a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare, iar Curtea de Apel București a respins, miercuri, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 257 alin. 6 Cod procedură penală, formulată de inculpatul Mario Iorgulescu și a admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și inculpat împotriva sentinţei penale pronunţate în luna februarie de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală.

Astfel, Curtea de Apel București a desființat în parte sentinţa apelată şi rejudecând în fond descontopeşte pedeapsa rezultantă de 15 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului în pedepsele componente, de 14 ani închisoare, 2 ani închisoare, 3 ani închisoare și sporul de 1 an și 8 luni închisoare, pe care le-a repus în individualitatea lor.

Gino Mario Iorgulescu a fost, astfel, condamnat definitiv, la pedeapsa de 12 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Pedeapsa a fost contopită cu cea de 2 ani închisoare aplicată pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată pentru infracțiunea de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal aplicată prin sentința penală din decembrie 2018 pronunțată de Judecătoria Sectorului 3 București într-un dosar din 2016.


Astfel, i s-a aplicat lui Mario Iorgulescu pedeapsa cea mai grea de 12 ani închisoare, la care adaugă un spor de 1 an și 8 luni închisoare (o treime din totalul celorlalte pedepse), urmând ca acesta să execute în final pedeapsa principală rezultantă de 13 ani și 8 luni închisoare.

O perioadă de 5 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii, lui Mario Iorgulescu îi vor fi interzise mai multe drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a conduce vehicule pe drumurile publice, de a comunica şi de a se apropia, la o distanţă de 100 metri, de persoana vătămată Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ (din dosarul nr. 33036/301/2016 al Judecătoriei Sectorului 3 București) – şi de a se apropia de locuinţa sau de alte locuri în care persoana vătămată Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ desfăşoară activităţi sociale, pe distanţa de 100 metri.

Mario Iorgulescu nu mai este obligat la plata de despăgubiri către părțile civile Marinela și Ion Iulian Vicol, în cuantum de 50.000 lei cu titlu de daune materiale şi 100.000 euro cu titlu de daune morale pentru fiecare, acestea urmând să fie achitate de societatea de asigurare.

De asemenea, instanța menține măsurile asiguratorii instituite faţă de inculpat numai până la concurența sumelor de 13.000 lei și 15.000 euro, în vederea recuperării cheltuielilor judiciare și în vederea garantării executării măsurii de siguranță a confiscării speciale.

Decizia este definitivă în privința soluției pronunțate asupra apelului, dar este cu recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare împotriva soluției de respingere a cererii de sesizare a Curții Constituționale.

Potrivit procurorilor, Mario Iorgulescu a condus beat şi drogat în data de 8 septembrie 2019 şi a produs un accident în urma căruia un bărbat a murit. Acesta nu a oprit la semafor şi a condus cu o viteză de 162 de kilometri pe oră, deşi limita legală era 50 de kilometri pe oră.

2 COMENTARII

  1. Mario Iorgulescu e pe modelul Alina Bica, spera sa fie ajutat de interlopul Udrea pentru a nu fi extradat!
    Mare scula a ajuns si Udrea de cand a fost ascuns de DIICOT.Astia il scot ca pe un iepure din joben atunci cand au nevoie de cineva sa le faca treaba murdara!

    Tara de caco, Romanica noastra!

    • A legat tot orașul Udrea ca să poată să mai miște ceva , când a venit Alin acasă și a făcut pace între toți , s-au împrietenit iar și toți lingăii au început să lingă la Alin și Udrea a început să moară de foame și așa a a deschis un dosar de trafic de droguri împotriva lu Alin și procuroare e aceeași ce Udrea a fost martor la ea de 100 de ori

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.