Migranți din India, Nepal și Bangladesh, prinși în timp ce încercau să...

Migranți din India, Nepal și Bangladesh, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera cu Serbia

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare și Jimbolia, judeţul Timiș, au depistat în total 13 cetăţeni din India, Nepal și Bangladesh, toți intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia. 10 dintre aceştia au fost depistaţi în trei autoturisme, iar alţi trei cetăţeni străini au fost identificaţi în timp ce se deplasau pe jos, pe la frontiera verde.

În data de 3 octombrie 2023, în jurul orei 14:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean din Bangladesh care conducea un autoturism înmatriculat în Italia. Cu ocazia efectuării controlului fizic al mijlocului de transport au mai fost observate pe bancheta din spate două persoane care nu vorbeau limba română. Acestea au fost conduse la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 27 și 36 de ani, intrați legal în România și doreau să ajungă în Spațiul Schengen fără îndeplinirea condiţiilor legale.

Tot pe 3 octombrie 2023, puțin după miezul nopții, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.


Pe parcursul acestroa, au fost identificați, la intrare în localitatea Checea, în două autoturisme înmatriculate în România, opt cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din India, cu vârste cuprinse între 19 și 41 de ani, intrați legal în țara noastră în baza documentelor personale.

Astăzi dimineată, în jurul orei 06:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale. În urma acţiunii au fost depistaţi la aproximativ 200 de metri de frontiera cu Serbia, trei cetăţeni străini care se deplasau pe jos, pe la frontiera verde. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, stabilindu-se faptul că sunt cetețeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 21 și 24 de ani, posesori de viză de muncă în România. Toți cetățenii străini au declarat faptul că au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu scopul de a ajunge în vestul Europei.

„În toate cazurile, cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. După finalizarea tuturor verificărilor, vor fi îndrumaţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi”, a transmis ITPF Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.