Migranți prinși în timp ce încercau să treacă granița pe jos, la...

Migranți prinși în timp ce încercau să treacă granița pe jos, la adăpostul întunericului

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga (judeţul Timiș) au depistat patru cetăţeni din Nepal, toți intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.

„În data de 10 octombrie 2023, în jurul orei 21:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în zona de frontieră, pe direcția localității Lunga, la aproximativ 200 de metri de frontieră, patru cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă și care se deplasa pe jos spre frontiera cu Serbia.


Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectoarelor pentru cercetări. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini sunt din Nepal și au vârste cuprinse între 21 și 35 de ani. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei. Cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.