Migranți prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera cu Serbia,...

Migranți prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera cu Serbia, pe întuneric, a doua oară într-o săptămână

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga – judeţul Timiș au depistat nouă cetăţeni din Nepal și Pakistan, toți intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.

„În data de 7 octombrie 2023, în jurul orei 05:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în urma căreia au depistat în zona de frontieră, pe direcția localității Teremia Mica, la aproximativ 100 m de frontieră, patru cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă.


La o oră după, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune au mai depistat o altă persoană în apropierea frontierei de stat care se deplasa pe jos spre frontiera cu Serbia”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Un alt caz a fost semnalat duminică dimineața, în jurul orei 06:40, când polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga au depistat, pe direcția localității de frontieră Teremia Mică, alţi patru cetăţeni străini care se deplasau pe jos, pe frontiera verde. În ambele situaţii, persoanele în cauză au fost duse la sediul sectoarelor pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini sunt din Nepal şi Pakistan și au vârste cuprinse între 22 și 45 de ani. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei. În ambele cazuri, cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă, iar în cazul celui de-al doilea grup s-a constatat că aceștia au mai fost depistați în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat în 5 octombrie 2023 prin zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.