Noi fonduri europene prin ADR Vest, pentru micii întreprinzători. Doritorii pot consulta...

Noi fonduri europene prin ADR Vest, pentru micii întreprinzători. Doritorii pot consulta ghidurile de finanțare

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Mediul de afaceri din Regiunea Vest dispune de noi posibilități de finanțare prin Programul Regional Vest 2021 – 2027, gestionat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de autoritate de management, acestea vizând microîntreprinderile din regiune cu activitate în domeniul producției și serviciilor, care au la dispoziție 36,33 milioane de euro prin cele două linii de finanțare deschise până în prezent, finanțările fiind acordate sub forma ajutorului de minimis.

Valoarea finanțării nerambursabile este de minimum 30.000 de euro și maximum 60.000 sau 200.000 de euro pentru activitățile de producție, respectiv de minimum 30.000 de euro și maximum 60.000 sau 120.000 de euro pentru servicii, în funcție de ponderea veniturilor aferente codului CAEN eligibil pentru care se solicită finanțarea în cifra de afaceri înregistrată în anul 2022.

Depunerea cererilor de finanțare va începe în data de 1 noiembrie și se va închide în1 decembrie 2023 dar pentru a veni în sprijinul potențialilor beneficiari, ADR Vest prezintă, miercuri, 11octombrie, de la ora 11:00, informații referitoare la depunerea proiectelor, criteriile de evaluare, selecție și contractare, particularitățile celor două linii de finanțare, precum și etapele procesului de evaluare, selecție și contractare.


Finanțările sunt de tip competitiv și se adresează microîntreprinderilor cu o vechime de minimum un an fiscal integral, cu sediul social sau un punct de lucru deschis în Regiunea Vest, în mediul urban, satele aparținătoare municipiilor, sau în stațiunile turistice atestate din Regiunea Vest. Contribuția solicitantului este de minimum 24% din valoarea totală eligibilă a investiției pentru microîntreprinderile cu sediul social în județul Timiș, minimum 17% pentru cele din județul Arad și minimum 10% pentru cele din județele Hunedoara sau Caraș-Severin. Ghidurile de finanțare pot fi consultate pe site-ul PR Vest https://www.vest.ro/prioritatea-1-regiune-inovatoare-si-competitiva/sprijin-pentru-micro-intreprinderi.

Participarea este gratuită iar înscrierile se pot face la https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_vZhATmVzQjWRMPgZlglALg#/. Cei care se înregistrează vor primi un mesaj cu link-ul de conectare fiind recomandată instalarea și utilizarea aplicației Zoom pe dispozitivul de pe care se va realiza conectarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.