Operațiune ca-n filme a traficanților de droguri în Timiș – plantație uriaşă...

Operațiune ca-n filme a traficanților de droguri în Timiș – plantație uriaşă de canabis în pustietate, supravegheată cu camere video UPDATE Liderul grupării, fiul unui sindicalist-șef de la Apele Banat

1
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de la BCCO Timişoara, alături de DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara au pus în aplicare 11 mandate de percheziție, în județul Timiș, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Suspecţii ar fi întreţinut o adevărată plantaţie de canabis, care se întinde pe o suprafaţă de 3-4.000 de metri pătraţi. În urma percheziţiilor a fost ridicată peste jumătate de tonă de „marfă” pregătită de comercializare. Opt persoane au fost reţinute.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, şase persoane bănuite ar fi înființat și întreținut, în scopul comercializării, o cultură outdoor de canabis, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 – 4.000 de metri pătrați, într-o zonă rurală a județului Timiș. Pentru a nu fi observată, cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie deasă, în proximitatea unui râu, care a asigurat necesarul de apă prin intermediul unui sistem extins de irigaţii format din ţevi și racorduri. Pentru asigurarea culturii, bănuiții ar fi luat măsuri de protecție activă, instalând mai multe camere video cu transmitere live, disimulate în vegetația densă din proximitatea plantației, în vederea identificării unor potențiali hoți sau rivali, dar și pentru a observa prezența poliției. De asemenea, s-a stabilit că de la finele lunii septembrie, alți doi bănuiți, care ar fi luat cunoștință despre cultura de canabis situată pe terenul agricol, ar fi recoltat, în mod repetat, cantități mari de plante, pe care le-ar fi depozitat în mai multe locații din județul Timiș”, se arată în comunicatul IPJ Timiş.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, de la o adresă din județul Timiș (un canton) cantitățile de 400 de kilograme de masă verde (canabis), 60 de kilograme muguri de canabis și 68 de kilograme de canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram.

În cursul acestei dimineți, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timișoara, sunt ridicate plantele de canabis care formează cultura outdoor, ce se întinde pe o suprafață de aproximativ 3.000 – 4.000 de metri pătrați, mai arată autorităţile.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea a opt persoane bănuite, pentru 24 de ore.


Tot astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile. Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

UPDATE Anchetatorii au descoperit că liderul grupării care se ocupa de „ferma” de canabis era Bebe Serbescu, fiul unui fost lider de sindicat de la Apele Române Banat. Oamenii din zonă susțin că plantația exista de aproximativ cinci ani, iar plantele de canabis erau puse la uscat în cantonul Apelor Române de la Chevereșu Mare. Cel care se ocupa de uscarea și ambalarea „ierbii” era și el angajat la Administrația Bazinală de Apă Banat, angajat la canton, unde tatăl său este șef.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.