Percheziţii DIICOT la gruparea condusă de un cunoscut traficant de ţigări din...

Percheziţii DIICOT la gruparea condusă de un cunoscut traficant de ţigări din Timişoara UPDATE 2 Cine e polițistul ridicat pentru legăturile cu traficanții de țigări

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de la Crimă Organizată împreună cu trupele speciale ale Jandarmeriei au descins în această dimineaţă în 11 locaţii din judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Bihor, într-un dosar în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat şi contrabandă. Ancheta DIICOT Caraş-Severin a plecat de la legăturile pe care traficanţii de ţigări din Caraş-Severin le aveau cu cei din Timişoara.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că gruparea din Timişoara este condusă de Valentin Păcurar, cunoscut ca „Vali Ţiganu”. Ţigările de contrabandă erau aduse din spaţiul extracomunitar, iar apoi revândute pe piaţa internă. Ancheta este în plină desfăşurare.

În timpul monitorizării anchetatorii au interceptat mai multe transporturi de ţigări.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Pe numele a 17 persoane bănuite de comiterea faptelor au fost emise mandate de aducere, acestea fiind conduse la audieri.

Din cercetări s-a stabilit că, începând din 2022, 17 persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 63 de ani, dintre care un cetățean sârb, ar fi constituit o grupare infracțională specializată în introducerea în țară, din Republica Serbia, de țigarete de contrabandă, care ar fi fost ulterior distribuite în Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor.

„Gruparea infracțională ar fi acționat pe trei paliere, palierul de introducere în țară și depozitare, palierul de aprovizionare, în județul Bihor, care ar fi preluat țigaretele de la furnizor și le-ar fi transportat, predându-le membrilor palierului de distribuție din cele 4 județe. Țigaretele de contrabandă ar fi fost introduse în țară cu autocamioane, fiind folosite documente false din care ar fi rezultat că marfa transportată din Serbia până în România ar consta în ambalaje de aluminiu.


Pe parcursul documentării activităților infracționale, în perioada 2022 – 2023, au fost realizate mai multe prinderi în fragrant delict și efectuate mai multe percheziții domiciliare. În urma acestor activități au fost ridicate de la membrii grupării peste 915.000 de țigarete”, a transmis DIICOT.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire în grup infracțional organizat, infracțiuni din sfera contrabandei cu țigări și introducerea în țară, deținerea și comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării cu depășirea limitelor cantitative prevăzute de legislația în domeniu.

Suportul tehnic a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroul Tehnic și Criminalistică din cadrul DIICOT – Structura Centrală. Documentarea activității infracționale în cauză s-a realizat cu sprijinul polițiștilor de la serviciile de investigare a criminalității economice ale inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin și Timiș.

La activități au participat polițiști de la brigăzile și serviciile de combatere a criminalității organizate Timișoara, Oradea și Arad, de la serviciile de investigare a criminalității economice din cadrul inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin și Bihor, jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin și Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara și inspectori de la Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Regională Vamală Timișoara și Biroul Vamal de Interior Caraș-Severin.

UPDATE 2 Unul dintre cei duși la audieri este polițist, mai exact șeful postului de poliție din Chevereșul Mare. Conform unor surse, acesta ar fi fost surprins în timpul unui filaj în timp ce transporta două baxuri de țigări de contrabandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.