Peste 20 de migranți din Bangladesh, Pakistan, Nepal și Vietnam, prinși în...

Peste 20 de migranți din Bangladesh, Pakistan, Nepal și Vietnam, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de vest

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivărmovi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga – judeţul Timiș au depistat 18 cetăţeni din Bangladesh, Pakistan și Nepal, toți intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia, la adăpostul întunericului.

În data de 16 octombrie 2023, în jurulorei 22:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au depistat cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei cu termoviziune, un grup de șase persoane care se deplasa, pe jos, dinspre comunicația rutieră DN 59C, spre frontiera cu Serbia și care nu își justifica prezența în zonă. Extinzând cercetările, pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de frontieră, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Lunga au depistat pe direcția localității Comloșu Mare, la aproximativ 300 de metri de frontieră, alţi șapte cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă. Azi dimineață, în jurul orei 06:00, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au depistat cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune, pe direcția localității Comloșu Mare, la aproximativ 100 m de frontieră, cinci cetățeni străini care se deplasau pe jos, spre frontiera cu Serbia”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Toate persoanele au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei 18 cetățenii străini (două femei și șaisprezece bărbați) sunt din Bangladesh, Pakistan și Nepal, cu vârste cuprinse între 24 și 42 de ani.


Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei. Cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

În aceeași zi, mai devreme, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiș, au depistat patru cetățeni din Vietnam într-un autoturism care circula în regim taxi, intrați legal în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.

„În data de 16 octombrie 2023, în jurul orei 02:10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – ITPF Timişoara au declanşat o acţiune specific pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat pe comunicația DN6, între localității de frontieră Sânnicolau Mare și Cenad, patru cetăţeni străini într-un autoturism înmatriculat în România. Autoturismul, marca Dacia Logan, circula în regim de taxi, având ca șofer un cetățean român, în vârstă de 32 de ani. Întrucât cetățenii străini, cât și șoferul autoturismului nu îşi justificau prezenţa în zonă, toți au fost conduși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări”, a comunicat Poliția de Frontieră.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei patru sunt cetățeni din Vietnam, cu vârste cuprinse între 29 și 36 de ani, care au intrat legal pe teritoriul României. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în diverse state din vestul Europei.

În ambele cazuri menționate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativeă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetățenii străini.

„Totodată, recomandăm cetățenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situația în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunțe echipajele Poliției de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcționează non-stop (021.9590)”, mai spu e comunicatul ITPF Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.