Prognoza pe două săptămâni, pentru fiecare regiune. Ultimele zile călduroase ale anului

Prognoza pe două săptămâni, pentru fiecare regiune. Ultimele zile călduroase ale anului

0
DISTRIBUIȚI

Vremea se încălzește spre sfârșitul acesti săptămâni, urmând să se răcească săptămâna viitoare, potrivit prognozei publicate luni de ANM.

Banat

Prima săptămână va debuta cu valori termice ușor sub cele normale, astfel încât media maximelor va fi de 15…16 grade Celsius, iar cea a minimelor de 2…4 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată. Prin urmare, în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, cu valori medii ale maximelor în general de 25…27 de grade și ale minimelor de 12…14 grade. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 18…20 de grade și ale minimelor de 8…10 grade.

Temporar, după data de 19 octombrie, va ploua aproape în fiecare zi.

Crișana

În primele două zile ale intervalului de referință, respectiv în zilele de 16 și 17 octombrie, se vor înregistra valori termice ușor sub cele normale, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 14 grade, iar cea a minimelor va fi de 2…3 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit, cu medii ale maximelor în general de 24…26 de grade și ale minimelor de 12…14 grade. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu valorii medii ale maximelor de 18…20 de grade și ale minimelor de 8…10 grade.

Temporar, după data de 19 octombrie, va ploua aproape în fiecare zi.

Transilvania

Prima săptămână va debuta cu valori termice ușor sub cele normale, astfel încât vor fi medii ale maximelor de 12…14 grade și ale minimelor de 0…2 grade, mai coborâte în zonele depresionare ale regiunii, spre valorii medii în jurul a -4 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit, cu valorii medii ale maximelor în general de 20…24 de grade și ale minimelor de 7…9 grade. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 16…18 grade și ale minimelor de 5…7 grade.

Temporar, după data de 19 octombrie, va ploua, slab cantitativ, aproape în fiecare zi.

Maramureș

În primele două zile ale intervalului de prognoză, respectiv în zilele de 16 și 17 octombrie se vor înregistra valori termice ușor sub cele normale, astfel încât media maximelor va fi de 12…13 grade, iar a minimelor de 1…2 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit, când se estimează că se vor înregistra medii ale maximelor în general de 20…22 de grade și ale minimelor de 9…11 grade. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână de referință sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu valori medii ale maximelor de 16…18 grade și ale minimelor de 6…8 grade.

Temporar vor fi ploi în general slabe cantitativ, începând cu data de 19 octombrie și până la finalul intervalului de referință.

Moldova

Prima săptămână de prognoză va debuta cu valori termice ușor sub cele normale, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 14 grade, iar cea a minimelor va fi de 2…3 grade.


Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată. Prin urmare, în ziua de 20 octombrie media maximelor va tinde spre 20…22 de grade, iar cea a minimelor spre 8…10 grade. Pentru zilele de 21 și 22 octombrie gradul de împrăștiere al regimului termic va fi foarte mare, ecartul mediu al maximelor fiind estimat între 12…20 de grade, iar cel al minimelor între 4…10 grade. Ulterior, pentru a doua săptămână de referință sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 14…16 grade și ale minimelor de 6…8 grade.

Temporar, după data de 19 octombrie, va ploua aproape în fiecare zi.

Dobrogea

În intervalul 16-18 octombrie se vor înregistra valori termice apropiate de cele normale ale perioadei, astfel încât media maximelor va fi de 16…18 grade, iar cea a minimelor de 6…9 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în data de 20 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit, cu medii ale maximelor în jurul a 26 de grade și ale minimelor de 12…14 grade, apoi se va răci din nou. Pentru a doua săptămână de referință sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 18…20 de grade și ale minimelor de 10…12 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în zilele de 23 și 24 octombrie.

Muntenia

Prima săptămână va debuta cu valori termice apropiate de cele normale, astfel încât media maximelor va fi de 17…18 grade, iar cea a minimelor de 4…6 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în data de 20 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit, cu medii ale maximelor în jurul a 26 de grade și ale minimelor de 12…14 grade, apoi se va răci din nou. Pentru a doua săptămână de referință sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime medii de 18…20 de grade și minime de 6…9 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în zilele de 23 și 24 octombrie.

Oltenia

În primele zile ale intervalului de referință (16-18 octombrie) se vor înregistra valori termice apropiate de cele normale, astfel încât media maximelor va fi de 16…18 grade, iar cea a minimelor de 4…6 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, cu maxime medii de 24…26 de grade și minime de 10…12 grade, apoi din data de 22 octombrie se va răci din nou. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 18…20 de grade și ale minimelor de 10…12 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în intervalul 22 – 24 octombrie, dar și după data de 26 octombrie.

La munte

În zilele de 16 și 17 octombrie, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, astfel încât media maximelor va fi 4…6 grade, iar cea a minimelor de -2…0 grade. La altitudini de peste 2000 m, valorile medii ale minimelor vor fi mai scăzute, spre -7…-3 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit, cu medii ale maximelor în general de 14…16 de grade și ale minimelor de 6…8 grade. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână de referință sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime de 8…10 de grade și minime de 2…4 grade, în medie regională.

După data de 19 octombrie și până la finalul intervalului de referință, temporar se vor semnala precipitații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.