Razie de weekend a polițiștilor cărășeni, au fost date aproape 500 de...

Razie de weekend a polițiștilor cărășeni, au fost date aproape 500 de amenzi

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, weekendul trecut, „în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere”.

„Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 487 de sancțiuni contravenționale, dintre care 195 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.


De asemenea, 13 pietoni și 15 bicicliști care au încălcat normele rutiere, au fost sancționați cu amendă sau avertisment. Cinci conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 10 care au depășit viteza legală cu peste 50, respectiv peste 70 km/h au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În total, au fost reținute în vederea suspendării, 33 de permise de conducere și au fost retrase 20 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 15 infracțiuni la regimul rutier, cele mai multe, cinci, privind conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și alte cinci infracțiuni privind conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

Săptămâna aceasta este în vigoare Planul de Operațiuni Roadpol – SEATBELT, care vizează verificarea respectării obligației conducătorilor auto și a celorlalți ocupanți din autovehicule de a purta centura de siguranță și/sau dispozitivele de retenție omologate, precum și a obligației de a nu folosi telefonul mobil în timpul condusului. „Polițiștii rutieri vor intensifica acțiunile desfășurate pe drumurile publice, în cadrul cărora vor fi verificate și aceste aspecte, alături de celelalte obligații impuse de normele rutiere, iar în caz de nerespectare a acestora, vor fi aplicate prevederile legale în vigoare”, mai spune mesajul IPJ Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.