Şoferi băuţi sau drogaţi, opriţi în urma unei razii de amploare în...

Şoferi băuţi sau drogaţi, opriţi în urma unei razii de amploare în zona Timişoarei. Poliţiştii au prins şi un traficant care avea de ispăşit o condamnare

0
DISTRIBUIȚI

Ieri, polițiștii municipiului Timișoara au efectuat o razie amplă atât în zona periurbană, cât şi în oraş. În urma acţiunii au fost acordate 166 de amenzi în valoare de aproape 50.000 de lei. Mai mulţi şoferi au fost prinşi băuţi la volan sau chiar sub influenţa drogurilor.

În intervalul orar 18.00-22.00, polițiștii au desfășurat activități în zona rurală, iar în intervalul orar 22.00-2.00 au fost desfășurate activități în municipiul Timișoara.

La acțiune au participat 116 de polițiști și 32 de jandarmi. Au fost legitimate 1524 de persoane și controlate 1151 de autovehicule. Au fost conduse la sediul poliției 38 de persoane în vederea amprentării și fotografierii.

„Au fost aplicate 166 de sancțiuni contravenționale în valoare de 49.576 de lei, dintre acestea 120 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere și 46 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991.


Au fost efectuate 553 de testări cu aparatul etilotest și 27 cu aparatul drugtest. Polițiștii au reținut 28 de permise de conducere, dintre care 8 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. De asemenea, au fost constatate 11 infracțiuni la regimul circulației rutiere”, se arată în comunicatul IPJ Timiş.

Printre cei opriţi în trafic se numără şi un bărbat de 36 de ani din Sânmihaiu Român, care în urma testării cu aparatul din dotare, a reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. „Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
A fost întocmit dosar penal”, mai arată sursa citată.

Tot ieri seară, pe strada CD Loga din Timișoara a fost oprit un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, care în urma testării cu aparatul din dotare a reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Aceleaşi măsuri au fost luate şi în acest caz.

De asemenea, tot vineri, polițiștii Secţiei 2 Rurale Săcălaz au depistat îm comuna Cenei, județul Timiș, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din aceeasi localitate, față de care Tribunalul Timiș a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 9 luni închisoare, în regim de detenție pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Timisoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.