Sorin Grindeanu, răspuns pentru Fritz pe tema noului OUG: „Vrea să mai...

Sorin Grindeanu, răspuns pentru Fritz pe tema noului OUG: „Vrea să mai facă chermeze”. Ce obiective susţine că sunt puse în pericol de Primăria Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Prezent la Timişoara, în ziua oficializării lansării licitaţiei care include tronsonul feroviar de la Aeroportul Internaţional Timişoara – Gara de Est, ministrul Sorin Grindeanu nu a ratat ocazia de a-i da o replică edilui Dominic Fritz, care mai devreme acuzase că noul OUG pune în pericol şi investiţiile oraşului. Social-democratul crede că edilul se plânge că nu va putea organiza „chermeze” pe final de an şi reproşează Primăriei Timişoara că nu-şi face treaba în mai multe zone, inclusiv în ceea ce priveşte un schimb de terenuri pentru Centura Sud, precum şi riscul ca pasajul de pe strada Baader să nu se mai facă.

„Eu ştiu că preşedintele Camerei Deputaţilor împreună cu ceilalţi parlamentari de Timiş au reuşit un lucru important, faptul să fie exceptate cheltuielile legate de Timişoara Capitală Culturală. 2. Aceste lucruri nu vizează investiţiile, dacă domnul Fritz vrea să mai facă chermeze pe final de an, să cheltuiască bani publici ca să facă tot felul de chermeze… iată că avem această ordonanţă care nu-l lasă. Dacă vrea să facă investiţii şi lucruri care ţin de dezvoltarea oraşului, nu-l opreşte această ordonanţă. Şi Timişoara Capitală Culturală nu e afectat. Şi asta datorită, în primul rând, a intervenţiei preşedintelui Camerei Deputaţilor”, a spus Grindeanu despre teama primarului în legătură cu OUG-ul pentru reducerea cheltuielilor.

Ministrul Transporturilor a vorbit apoi despre faptul că autorităţile locale nu şi-au respectat îndatoririle asumate legate de zona Drumul Boilor, din viitoarea Centură Sud. „Centura Sud, eu cred că majoritatea dintre voi, dacă aţi mers pe zona de Moşniţa sau spre Buziaş, aţi văzut că există o mobilizare majoră… lucrurile se desfăşoară conform graficului, nu avem niciun fel de emoţii că, jumătatea anului viitor cred că e termnenul, avem finalizat această investiţie, cu o singură condiţie.


Vă aduceţi aminte că acum un an, CNAIR, DRDP a semnat un contract cu Primăria Timişoara, prin care trebuia să facem un anumit tip de schimb de terenuri, pe Drumul Boilor, ei să facă relocări de utilităţi, să se întâmple toate aceste lucruri. Să ştiţi că noi am făcut partea noastră. A trecut un an. Un an! Domnii de la Primărie nu au făcut nimic. Nu au relocat utilităţile şi nu au făcut transferurile de teren pe care trebuiau să le facă… am înţeles că suntem victime ale unei ordonanţe, care nu se aplică pe Timişoara Capital… Am înţeles că suntem frumoşi, tineri şi liberi, dar nu vrei să faci ce te-ai angajat. Acum un an pe protocolul acela, că ne ţii în loc”, a adăugat ironic Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a subliniat că există riscul ca timişorenii să stea şi pe viitor la barieră pe strada Baader: „Tronsonul, pe PNRR, Timişoara Est până la Timişoara Nord. Ştiţi că eram optimist la ultima conferinţă de presă. La Prefectură erau întâlniri, între cei de la Regionala CFR, cu arhitectul şef, domnul Laţcău, am fost şi eu cu domnul primar… săptămâna trecută am fost anunţaţi că sau la începutul acestei săptămâni, că încă nu se poate emite autorizaţia de construire pentru că unul din motive, la pasajul de la Baader, dânşii de la Primăria Timişoara, că în 2021 au dat autorizaţie de construire pentru un bloc care e taman acolo unde ar trebui să facem noi sensul giratoriu. Pot să vă spun că cei de la CFR pot să facă simplu această lucrare, fără niciun pasaj, nu sunt pentru cei de la CFR, ci pentru Timişoara… trenul poate să treacă şi fără pasaj. E simplu, am o soluţie, nu mai facem pasajul şi se va sta la barieră. E posibil aşa ceva? Iară o să zică după că n-am înţeles eu bine. Autorizaţie de construire în 2021, nu dată de Robu! …Dar pe noi ne interesează chermezele de sfârşit de an”.

Grindeanu a vorbit şi azi despre eternul tronson lipsă de pa autostradă, între Hunedoara şi Timiş: „Margina – Holdea, celebra bucată a lotului cu urşi. S-a terminat în mare parte tot ce ţine de proiectare, birocraţie, pe parcursul lunii noiembrie va fi acceptat tot proiectul, ce ţine de această fază. Urmează, ţinând cont că e o perioadă de iarnă, să se intre la faza de execuţie. Aproape sigur va ieşi acordul de mediu”.

Altfel, Grindeanu a anunţat şi planurile pentru viitoarea Centură Vest, care va închide „inelul” în jurul Timişoarei: „Tot în decembrie, una dintre investiţiile la care ţin foarte mult, va fi lansată licitaţia pentru Centura Vest Timişoara la patru benzi. S-a terminat de fapt studiul de fezabilitate, suntem în acele proceduri ce ţin de indicatorii tehnico-economic, chestiuni de birocraţie, care vor fi terminate până la sfârşitul anului viitor, în decembrie, voi lnasa licitaţia pentru Centura Vest”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.