Spectacole timișorene în luna noiembrie

Spectacole timișorene în luna noiembrie

0
DISTRIBUIȚI

Opereta „Contesa Maritza” de Emmerich Kálmán, interpretată în limba română, deschide în prima zi a lunii noiembrie programul operei timișorene, o nouă reprezentație fiind programată în data de 4 noiembrie. Tot în această lună, în repertoriul operei au mai fost incluse opera pentru copii „Hänsel și Gretel” de Engelbert Humperdinck, spectacolul de balet „Coppélia” de Léo Delibes, susținut de elevii studioului de dans „Hellen Ganser” și a studioului de dans „Diana Dindelegan” din Timișoara, opera „Otello” de Giuseppe Verdi, spectacol cântat în limba italiană și supratitrat în limba română și în 29 noiembrie, un concert dedicat Zilei Naționale a României, susținut la Mansarda Bastionului „Theresia” a Muzeului Național al Banatului din Timișoara.

În 21 noiembrie, opera timișoreană va susține spectacolul „Tango” la sediul Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj, unde, în 28 noiembrie, va avea loc și un concert dedicat Zilei Naționale a României, iar în 23 noiembrie, un spectacol extraordinar cu musicalul „Familia Addams” de Andrew Lippa va fi susținut pe scena timișoreană de teatrul „Excelsior” din București.

Spectacolele teatrului național încep în 3 noiembrie, în Sala 2, cu „Cele trei grații”, unde vor mai avea loc spectacolele „Vocile orașului – Central Park”, „Piesă pentru femei și bărbați” și „Adevărul”. În sala Studio „Uțu Strugari” sunt programate spectacolele „(Anti)glonț”, cu trei reprezentații, „Pe mâine”, „Cercurile încrederii”, și „Amintiri din epoca de școală”, iar în sala mare, spectacolele „Exod”, „Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese” și „Hamlet”.

Tot din 3 noiembrie, pe scena teatrului maghiar vor avea loc spectacolele „Spațiul”, „Doctorul”, cu două reprezentații, „Orașul paralel: Fabric”, în 7 noiembrie, cu punct de întâlnire la ora 17,00 în stația vaporetto Corneliu Coposu, „Păsările”, „Lacul lebedelor revăzut” și „Seara în care se poate întâmpla orice”. In  luna noiembrie, teatrul va avea mai multe spectacole în deplasare: „Păsările” și „Doctorul” la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, „PETŐfi-SZELfi” la Miercurea Ciuc și Târgu Mureș și „Seara în care se poate întâmpla orice ”, la Reghin.

Primul spectacol al teatrului german este coproducția cu teatrul evreiesc din București „Sidy Thal”.


Acesta va avea loc în 4 noiembrie, va începe la ora 19,30 la sinagoga din Cetate și va continua în sala teatrului. În 7 noiembrie va avea loc spectacolul „Orașul paralel: Fabric”, realizat în colaborare cu teatrul maghiar. „Cartea junglei”, cu două reprezentații, „Tschick. De ce am furat mașina” și „Crăiasa zăpezii” sunt alte spectacole programate de teatrul german iar între 23 și 26 noiembrie, „Ținuturile joase”, cu două reprezentații, „Teatrul” și ultima reprezentație din lună cu spectacolul „Sidy Thal a schtikl”, o lectură scenică cu acces gratuit la sinagoga din Cetate, vor fi dedicate aniversării a 70 de ani de existență a Teatrului German de Stat din Timișoara. În 12 și 13 noiembrie, „Sidy Thal” va avea două  reprezentații la Teatrul Evreiesc de Stat din București iar spectacolul „Oameni. De vânzare” va fi jucat în 15 noiembrie la teatrul municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.