Ultimele zile ale grădinii verticale din centrul Timişoarei. Primarul Fritz a anunţat...

Ultimele zile ale grădinii verticale din centrul Timişoarei. Primarul Fritz a anunţat când începe demontarea „Pepinierei”

3
DISTRIBUIȚI

„Pepiniera – 1.306 plante pentru Timișoara”, instalaţia temporară din Piaţa Victoriei realizată cu ocazia anului Capitalei Culturale îşi numără zilele. Atacată de destui timişoreni, adorată de alţii, inclusiv de turişti conform cifrelor furnizate de organizatori, schela va fi demontată începând cu data de luni, 6 noiembrie.

Anunţul a fost făcut de primarul Dominic Fritz, care laudă în postarea sa proiectul

conceput de MAIO Architects din Barcelona.


Deşi a fost considerată controversată, instalaţia metalică a oferit şi posibilitatea oricui să aibă parte de o panoramă de la înălţime a centrului oraşului. Mai mult, în această toamnă „Pepiniera” a luat Marele Premiu la Bienala Națională de Arhitectură.

„Ultimele zile în care mai puteți urca în pepinieră. Din 6 noiembrie începe demontarea.
Peste 180.000 de vizitatori, sute de mii de poze instagramabile și un an de dezbateri care ne-au provocat și îmbogățit comunitatea. Bucuros de acest bilanț.

Mulțumesc, OAR / Filiala Timiş. Pepiniera ne-a învățat să ne privim altfel orașul”, a spus Fritz.

Bugetul întregului proiect a fost şi el subiect dezbateri, pe lângă amplasament sau aspect. Estimat la sfârșitul anului trecut la aproximativ 500.000 de euro, din care suma de 1.740.000 de lei a fost asigurată de centrul de proiecte al municipalității, iar diferența, de OAR, prin timbrul de arhitectură, și de o bancă. Din bugetul de realizare a instalației, costurile pentru producția generală (printre care montaj, utilaje, pază și protecție, utilități) au reprezentat 60% din finanțare, iar costurile de promovare și comunicare încă 15%. Diferența reprezintă onorariile autorilor, costuri pentru transport, costuri de personal și cheltuieli neprevăzute.

3 COMENTARII

  1. Schela fiind amplasata in 17 februarie, făcând un calcul simplu ar rezulta o medie de peste 700 vizitatori pe zi. Greu de crezut acest lucru, dar ne-am obișnuit cu exagerarile

  2. Avea dreptate Holender(timişoreanul celebru director al Operei din Viena), în loc să investească în ceva durabil, au cheltuit banii pe ceva efemer care de mâine nu va mai exista.
    Incompetenţii, impostorii, mincinoşii şi sifonarii de bani publici de Usr-işti. La puşcărie cu ei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.