Un teren în paragină într-o zonă aproape centrală a Timișoarei a ajuns...

Un teren în paragină într-o zonă aproape centrală a Timișoarei a ajuns în patrimoniul primăriei, cu ajutorul CJT

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a anunțat că a câștigat definitiv un proces cu Timcon SA în urma căruia un teren de aproape 7.000 de metri pătrați intră în administrarea Primăriei Timișoara.

„Am câștigat definitiv procesul în cadrul căruia SC Timcon SA a cerut anularea actului administrativ prin care CJ Timiș respinge cererea de emitere a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra unui surplus de teren aflat chiar în centrul orașului. Conform HG nr. 834/1991, societăţilor comerciale cu capital de stat li se asigură terenul necesar pentru desfăşurarea activităţilor comerciale care constituie obiectul lor de activitate. Echipa Consiliului Județean Timiș a dovedit în instanță că terenul solicitat de SC Timcon SA nu este necesar desfăşurării activităţii acestei societăți, astfel că, 6.582 mp de teren valoros, aflat lângă Iulius Mall, ajung în administrarea Primăriei Municipiului Timișoara.


Colegii din Consiliul Județean Timiș au făcut mari eforturi pentru a câștiga acest proces, de aceea, sper ca Primăria Timișoara să fructifice corespunzător terenul obținut, în interesul comunității”, a transmis Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Primăria Timișoara a anunțat în primăvara acestui an că vrea să pună la punct o strategie de dezvoltare teritorială urbană pentru zona Antenelor. Este vorba despre un perimetru de 44 hectare, cuprins între străzile Demetriade, Divizia 9 Cavalerie, bulevardul Antenei și zona Iulius Town.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.