Amenzi de 6,6 milioane de lei date de ANPC la 350 de...

Amenzi de 6,6 milioane de lei date de ANPC la 350 de magazine alimentare din două lanțuri importante

0
DISTRIBUIȚI

Amenzi de 6,6 milioane de lei. Acesta este bilanțul de la începutul lunii noiembrie al controalelor desfășurate de ANPC la 350 de magazine ale unor mari retaileri: mizerie, gândaci, diferențe între prețuri de la raft și cele de la casă.

Pe lângă amenzi, comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au dat 108 avertismente și au oprit de la comercializare produse alimentare în valoare de 230.000 lei.

În plus au oprit temporar prestarea de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 45 de magazine.

De asemenea, s-a propus închiderea temporară, pentru o perioadă de până la șase luni, pentru patru unități comerciale și pentru o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni pentru o unitate.

Este vorba despre magazine Auchan și Penny din întreaga țară.

Potrivit ANPC, unele dintre nereguli găsite au fost: folosirea unor vitrine frigorifice și camere de frig deteriorate, vânzarea unor produse alimentare în afara datei limită de consum recomandată de producător, lipsa afișării prețului produselor; comercializarea unor produse fără traducere în limba română a etichetei, folosirea unor spații de depozitare cu paviment murdar, cu impurități și resturi de ambalaje, prezența, în spațiul de depozitare a unor gândaci, comercializarea unor pachete de produse (ex: 8 bucăți la preț de 6), iar din calculele efectuate, s-a constatat ca informația este înșelătoare, diferențe de preț între prețul existent la raft față de cel de la casa de marcat, etc.

„Continuăm acțiunile vizând marii retaileri.


Așa cum și mica băcănie de cartier trebuie să respecte consumatorii și legea, așa și aceste băcănii gigantice trebuie să o facă, indiferent de cui aparțin și ce cifră de afaceri au”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.