Amenzi de aproape 22.000 de euro pe linie de mediu. Cele mai...

Amenzi de aproape 22.000 de euro pe linie de mediu. Cele mai mari sancţiuni, pe aceeaşi stradă din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au verificat în precedentele şapte zile 45 de sesizări scrise și telefonice, referitoare la terenuri neîngrijite, disconfort produs de diferite activități comerciale, șantiere și lucrări de renovare sau amenajări interioare, rampe clandestine cu deșeuri și abandon de deșeuri, neîntreținerea corespunzătoare a curților, parcărilor, spațiilor deținute sau utilizate, nerespectarea colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, existența contractelor de salubrizare.

În total au fost date 26 de sancțiuni în valoare de 107.000 lei. Mai bine de jumătate din sumă e reprezentată de amenzi date pe aceeaşi stradă. O sancţiune de 15.000 de lei a fost dată unei persoane care nu a adus la starea inițială zona verde diminuată, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului, pe strada Mătăsarilor, deși fusese somată să procedeze la acest lucru. Iar o societate comercială care se ocupa cu adunarea de fier și metale neferoase a fost sancționată cu 50.000 de lei conform OUG 195/2005 pentru colectarea deșeurilor fără a deține autorizație de mediu.

„A fost verificat, în această perioadă, modul în care se respectă colectarea selectivă a deșeurilor la asociațiile de proprietari, respectiv întreținerea curățeniei în jurul imobilelor, la locul de amplasare a pubelelor. Astfel, au fost controlate 45 de asociații de proprietari și locatari, din toate zonele orașului, fiind aplicate 4 sancțiuni în valoare de 4500 de lei, pe strazile Mureș, Actorilor, Glad, iar 17 rampe de deșeuri identificate au fost transmise Primăriei, în vederea luării măsurilor de igienizare. Totodată, au fost împărțite 85 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public.

În ultima săptămână, au fost verificate 27 de locații cu șantiere, fiind aplicate în total 11 sancțiuni în valoare de 27.500 de lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor, neamenajarea de rampe de spălare a roților la ieșirea din șantiere.


Printre locațiile în care au fost constatate nereguli se află Calea Stan Vidrighin, Gh. Adam, Piața Huniade.

În ceea ce privește terenurile neîntreținute, au fost verificate 7 locații, fiind aplicată o sancțiune în valoare de 2.500 lei, pe strada Maria Dogaru, conform HCL 371/2007 pentru necosirea ierbii.

Polițiștii locali au acționat și pentru depistarea persoanelor care abandonează sau depozitează deșeuri pe domeniul public, fiind sancționate 4 persoane, cu amenzi în valoare de 4.000 de lei, pentru abandonul deșeurilor pe spații verzi sau depozitarea lângă pubele, o persoană fiind sancționată cu 2.000 de lei pentru neîncheierea contractului de salubrizare. În ultima săptămână au fost verificate 97 de contracte de salubrizare.

Au mai fost aplicate două sancțiuni în valoare de 1000 de lei pentru parcarea pe locuri destinate spațiului verde și una de 500 de lei pentru refuz de legitimare”, a mai transmis Poliţia Locală Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.