„(anti)glonț”, un spectacol mai puțin obișnuit, în premieră la Timișoara (foto)

„(anti)glonț”, un spectacol mai puțin obișnuit, în premieră la Timișoara (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1149917625">

Proiectul „Teatru Jurnal” al asociației Teatru pentru Tine se încheie cu spectacolul „(anti)glonț”, care va avea premiera duminică, 5 noiembrie, de la ora 19:00, la sala Studio „Uțu Strugari” a teatrului național timișorean.

Prin acest proiect, patru echipe interdisciplinare explorează transpunerea dramatică și expresivă a jurnalelor unor artiști, în anul 2023, anul Timișoarei – Capitală Europeană a Culturii, pentru a explora forme de teatru versatile, bazate pe crâmpeie de viață de artist, așa cum sunt ele înregistrate în jurnal, valorificând îngemânarea experiențelor pe care le au artiștii în Timișoara și Paris.

Cel de-al patrulea spectacol al proiectului a fost realizat după un jurnal scris de actorul și regizorul Rui Frati, director al Théâtre de l’Opprimé Paris. Discipol al celebrului regizor Augusto Boal, creatorul conceptului de teatru forum, Rui Frati a aprofundat această formă de teatru în cei peste 20 de ani de experiență, aducând spectacole cu puternic rol moralizator, prin teme curajoase, cu impact profund. Invitat să-și scrie scrie gândurile, trăirile, emoțiile în cadrul proiectului „Teatru Jurnal”, fragmentele s-au transformat în spectacolul „(anti)glonț”, care tratează atât teme sociale actuale, cât și frământări interioare.

Un dansator, un scriitor, un designer din Timișoara și un actor și regizor din Paris au pornit timp de două luni în călătoria consemnării zilnice a momentelor și trăirilor care construiesc cotidianul lor atât ca oameni, cât și ca artiști. Jurnalele celor patru artiști au intrat apoi în patru laboratoare de cercetare teatrală și au fost transformate în spectacole jurnal, pornind de la  patru opțiuni metodologice: teatru senzorial, performance de teatru lectură , teatru instalație și teatru forum. „(anti)glonț” reprezintă călătoria unui personaj fantomatic în diverse zone măcinate de războaie, conflicte sau tensiuni sociale și interetnice. El introspectează duritatea și suferința extremă a unor personaje implicate în lupte din zone însângerate, luând ca martori publicul și restul personajelor pe care-i implică direct în desfășurarea acțiunii.

Biletele sunt disponibile la agenția de bilete a teatrului și online pe  https://tinyurl.com/yk7255em .Alte două reprezentații vor avea loc pe 16 și 17 noiembrie în același loc și de la aceeași oră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.