Bărbat care instiga la acte de terorism, reținut de DIICOT. Acesta a...

Bărbat care instiga la acte de terorism, reținut de DIICOT. Acesta a distribuit pe internet instrucţiuni cu privire la fabricarea sau folosirea de explozivi

0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat a fost reținut în această săptămână, fiind ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru infracțiuni prevăzute de legea privind prevenirea și combaterea terorismului.

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în cursul anului 2023, inculpatul și-a creat un cont pe o platformă de socializare prin intermediul căruia, în mod repetat, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale a adus elogii unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu și unor lideri ai acestora, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism. De asemenea, în aceeaşi perioadă, folosind sisteme informatice, a accesat în mod repetat, de pe același cont, materiale de propagandă teroristă şi a deţinut, fără drept, astfel de materiale în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare pe care îl parcurge.


Totodată, inculpatul a accesat şi distribuit în mediul online, pe aceeaşi reţea socială, un material conținând instrucţiuni cu privire la fabricarea sau folosirea de explozivi, arme de foc sau orice alte arme, substanţe nocive sau periculoase ori cu privire la tehnici sau metode specifice de săvârşire sau sprijinire a săvârşirii unor acte de terorism”, a transmis DIICOT.

La data de 16 noiembrie 2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală, IGPR – DCCO – Serviciul de Investigare a Infracţiunilor de Terorism şi Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”. Acţiunea a fost realizată la sesizarea Serviciului Român de Informaţii şi a beneficiat de suportul de specialitate al acestei instituții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.