Cod portocaliu de viscol în zona de munte. UPDATE Avertizare meteo prelungită...

Cod portocaliu de viscol în zona de munte. UPDATE Avertizare meteo prelungită într-un judeţ

0
DISTRIBUIȚI

viscol

Administrația Națioanlă de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu pentru tot estul țării și o parte din lanțul Carpatic, zona afectată întinzându-se până la județele Caraș-Severin și Hunedoara.

Alerta este valabilă mâine în intervalul 02:00 – 16:00, fiind prognozate intensificări susținute ale vântului cu rafale de 90…110 km/h, ninsoare și viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

„ISU Caraș-Severin a înștiințat comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, dar şi instituțiile cu atribuţii în gestionarea fenomenelor meteorologice prognozate. De asemenea, pompierii cărășeni sunt pregătiți să intervină, în cel mai scurt timp, în sprijinul comunității”, a transmis ISU Caraș-Severin.

Recomandările autoritățile pentru perioada alertei de vreme severă:

– Evitați pornirea la drum pe timp de viscol sau ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

– Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

– În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

– Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

– Verificați dacă sistemul de încălzire funcționează și asigurați-vă că aveți plinul de combustibil făcut.

– Este indicat să aveți la dumneavoastră mâncare, apă și o pătură, în cazul în care rămâneți blocați în autoturism.

– Aveți grijă ca bateria telefonului să fie încărcată.

UPDATE Pentru zona de munte din sudul județului Hunedoara, Agenția Națională de Meteorologie a prelungit valabilitatea codului portocaliu până astăzi, la ora 20.00.

Meteorlogii mai transmit că, pentru zona de munte a județului, va intra în vigoare o Atenționare meteo cod galben, pentru intervalul 26 noiembrie, ora 20.00 – 27 noiembrie, ora 10.00.


Se vor semnala intensificări ale vântului, iar zăpada va fi viscolită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.