Concert special în memoria Mitropolitului Nicolae Corneanu, la Filarmonica „Banatul” din Timișoara

Concert special în memoria Mitropolitului Nicolae Corneanu, la Filarmonica „Banatul” din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Filarmonica „Banatul” va dedica concertul de vineri, 24 noiembrie, ora 19:00, care va avea loc la sala Capitol, memoriei Mitropolitului Nicolae Corneanu, episcop al Aradului, arhiepiscop al Timișoarei și Caransebeșului și mitropolit al Banatului din anul 1962 până în 2014, când s-a săvârșit din viață.

În mai bine de jumătate de veac în care a păstorit Mitropolia Banatului, a ridicat peste 20 de noi lăcașe de cult, a restaurat mai multe monumente istorice religioase și a înființat muzeul de artă religioasă aflat în Catedrala Mitropolitană.


A fost primul înalt ierarh ortodox care, după 1990, a recunoscut colaborarea cu securitatea, dar s-a făcut totodată remarcat prin ecumenismul său, retrocedând bisericii greco-catolice proprietățile confiscate de regimul comunist, a fost în nenumărate rânduri o gazdă ospitalieră pentru Familia Regală și a făcut, cu discreție, multe acte de caritate.

Orchestra Filarmonicii Banatul Timișoara va interpreta în deschidere Simfonia nr. 5, p. IV, Adagietto de G. Mahler. În program urmează Concertul pentru fagot și orchestră în si bemol major, K. 191 de W. A. Mozart, care îl va avea solist pe fagotistul Constantin Barcov. Concertul se încheie cu Simfonia nr. 1 în re major, D. 82 de F. Schubert. Dirijorul concertului va fi maestrul Radu Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.