CSC Dumbrăviţa, învinsă amical de UTA după ce a deschis scorul

CSC Dumbrăviţa, învinsă amical de UTA după ce a deschis scorul

0
DISTRIBUIȚI
Foto: UTA Arad / Facebook

CSC Dumbrăviţa a disputat azi un nou amical, cu deja partenera de tradiţie din teste – UTA. Alb-verzii au deschis scorul după pauză, dar alb-roşii au revenit şi s-au impus cu 3-1 în jocul de pe stadionul „Banatul” din cartierul arădean Sânnicolau Mic.

Cele două se află într-o scurtă pauză competiţională deoarece atât elita, cât şi Liga 2, se întrerupe pentru jocurile reprezentativelor naţionale.

Cosmin Stan a fost nevoit să mute primul din cauza unor probleme medicale, mai întâi s-a lovit Ristin, apoi Sofran şi Moţiu. Cu toate acestea, dumbrăviţenii au deschis scorul în minutul 56, chiar prin primul intrat, Paul Mercioiu, jucător sosit de la… UTA, sub formă de împrumut. Peste doar un minut însă gazdele au egalat în urma unu penalty dictat la o intervenţie a lui Salhi. De la punctul cu var a marcat Freitas. Arădenii au trecut apoi în avantaj din minutul 58! Adică la doar două minute distanţă de la reuşita lui Mercioiu. De această dată Leidsman finalizând un contraatac. Scorul final a fost stabilit de ex-rapidistul Luckassen în minutul 86. CSC Dumbrăviţa a schimbat „liniile” după o oră de joc, când a introdus restul jucătorilor de pe bancă.

Pentru alb-verzi urmează vineri, 24 noiembrie, de la ora 14.30, jocul din runda a 14-a a Ligii 2, cu Gloria Buzău, acasă pe arena „Ştefan Dobay”. Timişenii sunt pe 9, cu 19 puncte. UTA joacă sâmbătă (ora 20.30) în deplasare cu CFR Cluj în prima ligă. Arădenii sunt pe 12 în SuperLigă, cu 18 puncte.

Interesant e că Andrei Toroc, de la dumbrăviţeni, a fost iniţial selecţionat la lotul naţional U17, care tocmai a obţinut biletele în Turul de Elită pentru calificarea la Euro 2024 U17, dar mijlocaşul nu a rămas în lotul final.

UTA Arad: Kucher (85, L. Roșu) – Căpușă (46, Roganovic), Benga (46, Stolnik), Markov (70, Stroungis), Marku (46, A. David) – Stahl (46, Micovschi), Holst (46, Freitas; 70, Ekmekci), Carp, Dumitrașcu – Leidsman, Cooper (46, Luckassen). Antrenor: Mircea Rednic.

CSC Dumbrăvița: P. Toroc (65, Trifon) – Sofran (31, Plokhotnyuk; 65 Țieranu), Moțiu (50, Gîsă), Salhi (65, Gladun), Ghinescu (65, Lalic) – Ristin (21, Mercioiu; 65, Zurbagiu) – B.


Nortey (65, Amariei), Olaru (65, Zaluschi), Cibi (65, A. Toroc), Martinov (65, Tănase) – Tismonar (65, Paulevici). Antrenor: Cosmin Stan.

„În momentul în care am discutat pentru acest amical, nu știam că vom juca vineri în campionat. Dar nu puteam să dăm înapoi, pentru că nu mi se pare normal, le-am fi stricat și lor programul. Nu știu dacă au intrat mai târziu titularii, pentru că e abia marți, iar meciul cu Buzăul e vineri. Vom vedea dacă vor începe titulari cei ce au intrat azi în minutul 60. Una peste alta, sunt mulțumit de modul în care s-au dăruit băieții astăzi, de faptul că au avut și personalitate în anumite momente, am reușit să dăm gol, să mai avem și câteva ocazii bune. Sunt nemulțumit însă de greșelile personale, care la noi persistă. A fost 1-0 pentru noi, iar în două minute s-a făcut 2-1 pentru ei, prin două greșeli ale lui Salhi, care până atunci a fost cel mai bun om de pe teren. Sunt jucători care deocamdată nu pot face pasul de la Liga a II-a mai sus, spre Liga I. Avem jucători talentați și la Dumbrăvița, care pe viitor poate vor ajunge în prima ligă, dar deocamdată nu. Trebuie să ne vedem lungul nasului. Referitor la Salhi, el a jucat azi fundaș central, dar a făcut-o bine”, a spus Cosmin Stan la final.

Referitor la jucătorii împrumutați de la UTA tehnicianul dumbrăviţenilor a concluzionat: „Sunt copii buni, toți patru. Bruce a avut încă de la început câteva meciuri foarte bună, dar e într-o cădere și nu înțeleg de ce. Am discutat cu el, am încercat să îl fac să înțeleagă că e un jucător de nivel superior. În loc să-l ajute, probabil că l-a inhibat acest lucru, pentru că joacă slab în ultimul timp. Ristin are o problemă medicală care, din păcate, l-a întors un pic înapoi. E un jucător foarte constant în tot ceea ce face și cred că are o perspectivă foarte bună. Cibi a început titular, a avut multe meciuri consecutive în primul 11, dar e un jucător de moral. Din păcate pentru el, nu are moral de competiție, de Liga a II-a, în momentul de față. Noi încercăm să îl ajutăm, dar asta trebuie să vină de la el din minte. În momentul în care nu o să mai aibă frică în joc, o să facă pasul spre un nivel superior. Mercioiu e un jucător care a jucat foarte puțin, pentru că în jocurile-școală pe care le facem de obicei la mijloc de săptămână nu mi-a demonstrat că merită să joace. Are execuții foarte bune, e unul dintre jucătorii care stau cel mai bine la acest capitol, dar care nu se angrenează la efort. Noi suntem o echipă mică, muncim mult, trebuie să alergăm foarte mult și nu s-a angrenat în sistemul nostru. Dar sunt puțini jucători ca Mercioiu… în momentul în care nu prinzi lotul șapte meciuri la rând, marea majoritate a jucătorilor români nu se mai pregătesc, vin la antrenament doar ca să îl bifeze. În schimb, el e lăudat de preparatorul fizic, e jucătorul care aleargă cel mai mult. Dar, din păcate, în acele jocuri test, nu mi-a arătat că merită să joace. A dat gol astăzi, e păcat pentru el. Cred că ar trebui să meargă undeva unde să joace constat, pentru că are nevoie de meciuri în picioare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.